Українські пенсіонери ризикують припинити виплату пенсій, якщо протягом півроку не знімуть гроші зі своїх банківських карток. Пенсійний фонд України (ПФУ) запровадив нову онлайн-ідентифікацію, яка дозволяє пенсіонерам відновити отримання пенсії, не виходячи із дому. Це можна зробити за допомогою відеоідентифікації та методу «Дія.Підпис».

Цю публікацію оприлюднили на порталі «politeka»

Щоб скористатися послугою, пенсіонерам необхідно відвідати веб-портал електронних послуг Фонду. Однак багато пенсіонерів висловили стурбованість і зіткнулися з труднощами у процесі ідентифікації. Дехто наголосив на необхідності наявності посвідчення особи для методу «Дія.Підпис», яким володіють не всі пенсіонери. Інші мали питання про те, які пенсіонери зобов'язані проходити процедуру ідентифікації і як працює відеоідентифікація.

Пенсійний фонд: скрін із мережі
Пенсійний фонд: скрін із мережі

"Я стала помічати, що неудобні питання Ви ігноруєте. Ось Ви пишете що можна ідентифікуватися через дію-підпис, хоча знаєте що значна кількість пенсіонерів не мають ід-паспорта для цього, щоб сформувати дію-підпис. На запитання якщо ти давно користуєшся порталом електронних послуг і входиш до нього через електронний підпис приват 24, чи буде це вважатися ідентифікацією? Ви мовчите. Може ми щось не так розуміємо. , "Поясніть, будь ласка, що це за акція, ідентифікація? Хто має її проходити? Усі категорії пенсіонерів?", " А як ідентифікуватися за допомогою відеоконференції?", - нарікають українці.

Популярні статті зараз

Гуманітарна місія команди ВО «Батьківщина»: підтримка військових та медиків

Royal Pay Сергія Кондратенка: зв’язки з російською 1xBet, санкції та скупка українських банків

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Раскинула ножки в джакузи: Дантес сфотографировал Дорофееву без одежды

Все новости

Скрін коментарів
Скрін коментарів

Схоже, нові вимоги, що засвідчують особу, викликали стурбованість і замішання серед пенсіонерів. Владі, можливо, знадобиться надати більш чіткі інструкції та вирішити питання, підняті пенсіонерами, щоб забезпечити плавний перехід до нової системи ідентифікації.

Нагадаємо, готуйте гаманці: пенсіонери, і не тільки можуть бігти за грошима

Раніше «Акценти» повідомляли, потужний ляпас пенсіонерам: якщо є робота, то пенсії більше не бачити

Як повідомляли «Акценти», дуже сильна допомога: українкам можуть виплачувати по 100 тисяч гривень. Названо умови