Середня пенсія в Україні від початку 2023 року зросла на 728 гривень. За даними Пенсійного фонду, найвищий розмір середньої пенсії – у Києві – 7 219 гривень, а найнижчий – у Тернопільській області – 4 041 гривня. Важливо, що у середній показник включені пенсії різних категорій, зокрема працівників суду та інших професій, що може спотворити загальну цифру.

Відповідну новину розмістили на сайті «politeka»

При збільшенні середньої пенсії кількість пенсіонерів за дев'ять місяців 2023 року скоротилася з 10,687 млн. осіб на початок року до 10,539 млн. на 1 жовтня. Пенсійний фонд також надає дані щодо розподілу сум пенсій. При цьому 10,7% пенсіонерів отримують понад 10 тисяч гривень, 29,2% – виплати від 2000 до 3000 гривень, а 0,6% – найнижчі пенсії – до 2000 гривень.

Багато українців висловили стурбованість з приводу зростання вартості життя та зростання цін на товари першої необхідності, особливо для тих, хто має нижчі пенсії. Лунають заклики до більш комплексного аналізу, що дозволяє провести різницю між звичайними пенсіонерами та різними категоріями державних пенсіонерів, щоб отримати більш чітку картину пенсійних змін у країні.

Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео.
Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Софія Ротару показала себе вперше за довгі часи: хусточка та без волосся

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Все новости

"Прирівняйте ціни на все до мінімальної пенсії і нехай депутати спробують прожити, чому у кого немає стажу мінімалку і як є 28років все одно мінімалку нехай підкажуть де допрацювати як ніде працювати, і як щитають середню, це прикол знущання з народу", "Десь пенсія підвищується, тільки у нас зависла. Видно за щось зачепилося наше підвищення і ніяк далі не підвищується. Тільки ціни скачуть. І на ліки, і на продукти і на все інше. Як виживати на такі пенсії, чи комуналка більше, ніж пенсія", "У кого вона виросла цікаво, у суддів та подібних до них, тому що у кого пенсія була 2500, то вона і залишилася, ну а середня, зрозуміло, зросла", - пишуть українці в коментарях.

Коментарі українців
Коментарі українців

Нагадаємо, вже з 1 листопада: на українців чекають зміни у виплатах

Раніше «Акценти» повідомляли, тарифи на комуналку можуть злетіти до кінця року: до яких сум готуватись

Як повідомляли «Акценти», ось це "сюрприз": в Україні запроваджують новий податок на землю