Ціни на яблука в Україні почали знижуватися, насамперед торкаючись неякісної продукції. Якщо в деяких супермаркетах і досі найдешевші яблука продаються в середньому по 15 гривень за кілограм, то мінімальна ціна, зафіксована 31 жовтня, становить 12-13 гривень за кілограм.

Відповідну інформацію оприлюднили на сайті «obozrevatel»

Зниження цін переважно пов'язане з продажем яблук нижчої якості, які неможливо зберігати на зиму. В результаті мінімальні ціни на такі яблука впали до 8 гривень за кілограм, при цьому найбільш суттєво знизилися ціни на якісніші сорти яблук, такі як «Джонаголд» та «Ренет Симиренко».

Проте експерти вважають, що таке зниження цін на яблука є тимчасовою ситуацією, і ціни можуть знову почати зростати з настанням холодів. Українські господарства, як і раніше, експортують яблука, частково через значне скорочення врожаю яблук у Європі.

яблука
яблука

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

Росіяни тішаться кровопролиттю в Ізраїлі

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости

"Відпускні ціни на яблука в Україні фактично відповідають ціновому рівню минулого року. За словами ключових гравців ринку, це здешевлення - це тимчасова ситуація, оскільки з настанням холодів відпускні ціни на яблука можуть усі шанси знову зростати", - зазначають аналітики.

Варто зазначити, що на оптових та роздрібних ринках України ціни на яблука трохи нижчі, ніж у супермаркетах: на деяких ринках ціни сягають 11-12 гривень за кілограм.

З іншого боку, ціни на помідори в Україні зростають, збільшившись за тиждень на 17%. Ця цінова тенденція незабаром може торкнутися супермаркетів.

Нагадаємо, нові соціальні пенсії: що це таке та хто їх отримає

Раніше «Акценти» повідомляли, отримали гроші на картку – сплачуйте податок: депутати хочуть залізти до кишень кожного

Як повідомляли «Акценти», місяць справжніх сюрпризів: що приготував листопад українцям