Соціальні пенсії в Україні призначені для надання щомісячної грошової допомоги особам, які не можуть працювати або мають обмежену працездатність через різні обставини. Ці пенсії виплачуються з державного бюджету для підтримки людей, які можуть не відповідати критеріям традиційної пенсії через недостатній досвід роботи чи інші джерела доходу.

Цю інформацію розмістили на сайті «focus»

Українська система пропонує три види соціальних пенсій, кожен із яких має свою конкретну мету:

Соціальна пенсія віком.

Цей вид допомоги призначений для осіб, які досягли пенсійного віку, але не мають достатнього досвіду для отримання права на звичайну пенсію.

Популярні статті зараз

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

Соціальна пенсія за станом здоров'я.

Ця пенсія призначається особам з обмеженими можливостями, у тому числі особам І та ІІ груп, дітям-інвалідам, а також особам ІІІ групи, які не мають необхідного досвіду роботи.

Пенсія із втрати годувальника.

Ця форма підтримки надається неповнолітнім дітям до 18 років та студентам денної форми навчання у вищих навчальних закладах до 23 років, якщо вони втрачають одного або обох батьків.

Важливо зазначити, що соціальні пенсії можуть одержувати не лише громадяни України, а й іноземці та особи без громадянства, які назавжди переселилися до України. Критерії відбору та розмір фінансової підтримки визначаються на основі різних факторів, включаючи досвід роботи, вік та наявність інвалідності.

Особи, які мають певний страховий стаж, але менше 15 років, можуть отримувати мінімальну пенсію, прив'язану до прожиткового мінімуму. Якщо людина не має офіційного страхового стажу через відсутність офіційного працевлаштування, замість пенсії вона отримує державну допомогу, розмір якої у 2023 році встановлено у розмірі 2100 гривень.

Таким чином, коли людина досягає пенсійного віку, але не має необхідного стажу для отримання звичайної пенсії, вона може звернутися до відповідних органів соціального захисту за місцем реєстрації або фактичного проживання для отримання соціальної пенсії. Крім того, особи, які не мають права на пенсію, також можуть отримувати соціальну допомогу з метою догляду. Розмір такої соціальної допомоги прив'язаний до прожиткового мінімуму і варіюється залежно від групи інвалідності (І, ІІ або ІІІ).

Нагадаємо, готуйте гаманці: пенсіонери, і не тільки можуть бігти за грошима

Раніше «Акценти» повідомляли, потужна ляпас пенсіонерам: якщо є робота, то пенсії більше не бачити

Як повідомляли «Акценти», дуже сильна допомога: українкам можуть виплачувати по 100 тисяч гривень. Названо умови