Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України, офіційно оголосив про початок пенсійної реформи у 2023 році навіть на тлі війни. Основними завданнями цієї реформи є узгодження старої та нової пенсійних систем та підвищення середнього рівня заробітної плати на 30-35%. Таке підвищення прожиткового мінімуму призведе до збільшення виплат пенсіонерам, необхідні кошти вже закладено у бюджеті 2024 року.

Дану інформацію опублікували на сайті «informator»

Як повідомляється, прожитковий мінімум зросте з 2093 гривень до 2361 гривні. В результаті мінімальна пенсія за старістю також збільшиться до такого ж рівня, досягнувши 2361 гривні, що означає зростання на 12,8%. Максимальна пенсія за старістю збільшиться з 20 930 гривень до 23 610 гривень.

Для осіб зі стажем страхування 30-35 років (30 років для жінок та 35 років для чоловіків) мінімальну пенсію за віком буде збільшено у два етапи. З 1 січня виплати за цією групою збільшаться до 2840 гривень (зростання на 6%), а з 1 квітня – до 3200 гривень (зростання на 19,4%).

Індексацію пенсій заплановано на березень, що стане другим коригуванням з початку повномасштабного конфлікту. Точні деталі цих коригувань залишаються нерозкритими, але прем'єр-міністр запевнив громадськість, що середній розмір пенсії наблизиться до позначки 6 тисяч гривень. Якщо це буде реалізовано, це відображатиме зростання на 13% порівняно з поточним роком.

Популярні статті зараз

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Юрій Борисов: як молодший партнер Фірташа перетворився на горіхового олігарха

Все новости

Ця пенсійна реформа спрямована на надання фінансової допомоги пенсіонерам та підвищення їхньої економічної безпеки.

Нагадаємо, не пощастило, якщо не запаслися: різко злетіла в ціні доступна та ключова продукція

Раніше «Акценти» повідомляли, "статистика страшна": в Україну мчить найпотужніша криза

Як повідомляли «Акценти», цим пенсіонерам дуже не пощастило: кому не світять підвищення пенсій