Спілка словацьких автоперевізників (УНАС) виступила із загрозою заблокувати з 1 грудня 2023 року головний пункт пропуску «Вишніє Німецьке-Ужгород» на кордоні з Україною. Про це йдеться в офіційній заяві на сторінці УНАС у Facebook.

Профспілка стверджує, що потенційна блокада є відповіддю на те, що вони вважають неадекватними заходами щодо обмеження конкуренції з боку українських автотранспортних перевізників.

УНАС заявляє про значне збільшення кількості вантажівок, які в'їжджають до Словаччини з України, що вони пов'язують із закриттям пунктів перетину кордону між Україною та Польщею.

УНАС особливо зазначає, що комерційні та гуманітарні перевезення, що прямують до України, звільняються від певних транспортних дозволів та правил, яких мають дотримуватись інші перевізники ЄС.

Очереди на границе. Фото: скриншот YouTube-видео
Очереди на границе. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Все новости

Вони стверджують, що якщо вирішення цього питання не буде оперативно вирішено, КПП "Вишніє Німецьке-Ужгород" планують закрити вже з п'ятниці, 1 грудня 2023 року. Про це заявив голова УНАС Станіслав Скала.

«Комерційний транспорт, що прямує в Україну, як і гуманітарний транспорт, звільнений від необхідності отримання дозволів на перевезення та інших правил та правил, яких мають дотримуватися інші перевізники ЄС. Якщо пошук рішення буде відкладено, то UNAS збирається перекрити пункт пропуску «Више Німецьке-Ужгород» з п'ятниці, 1 грудня 2023 р.», – каже голова UNAS Станіслав Скала.

Нагадаємо, ТЦКашникам потужно посилять повноваження: працівники військкоматів зможуть робити, що захочуть

Раніше «Акценти» повідомляли, будуть бійки на касах: в Україні обвал цін на найпопулярніші у світі продукти

Як повідомляли «Акценти», важливо знати кожному водію, особливо зараз: способи економії палива під час їзди на авто