В Україні все активніше працюють пенсіонери: за останніми даними, їх кількість досягає 2,7 млн ​​осіб. З січня 2024 року буде реалізовано зміни у системі пенсійних виплат, що супроводжуються збільшенням розмірів пенсій.

Цю інформацію розмістили на сайті «znaj.ua»

Мінімальна пенсія, встановлена ​​зараз на рівні 2093 гривні, зросте до 2361 гривні. Аналогічно, максимальна пенсія збільшиться з 20930 до 23610 гривень.

Пенсіонери з додатковим стажем отримуватимуть додаткові виплати за кожен додатковий рік, при цьому розмір виплат збільшиться з 20,9 до 23,6 грн.

Для тих, хто має достатній стаж роботи (30 років для жінок та 35 років для чоловіків), які досягли 65-річного віку, пенсії також буде збільшено. Пенсія за цією категорією не може бути меншою за 40% мінімальної пенсії. З січня 2024 року пенсії за цією категорією зростуть з 2680 до 2840 гривень.

Популярні статті зараз

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Пенсии: Скриншот YouTube
Пенсии: Скриншот YouTube

Розрахунок ведеться із середньої зарплати за три роки, помноженої на відношення середньої зарплати по країні до середньої зарплати майбутнього пенсіонера на місяць, помноженої на кількість відпрацьованих років, та на 1%.

Важливо відзначити, що ті, хто сплачує середні внески, можуть розраховувати на пенсію у розмірі близько 29% від звичайного доходу, який на даний момент становить близько 4,5 тисячі гривень. Офіційно встановлений мінімум пенсійних виплат становить 2093 гривні, а для отримання пенсії у 10 тисяч гривень офіційний дохід має становити близько 33,3 тисяч гривень.

Нагадаємо, "ситуація критична": частина продуктів в Україні може повністю зникнути

Раніше «Акценти» повідомляли, пенсії в 10 тисяч – міф чи реальність? Скільки потрібно заробляти для таких виплат

Як повідомляли «Акценти», "такого ще не було": названо пенсіонерів, яким можуть урізати виплати