В Україні 2024 року зарплати народних депутатів автоматично підвищать за рахунок прив'язки до прожиткового мінімуму. Депутати мали можливість підтримати рішення про «заморожування» ним зарплат, але ця пропозиція не отримала достатньої підтримки.

Цю публікацію розмістили на сайті «ТСН»

Підвищення прожиткового мінімуму призведе до збільшення заробітку депутатів. Глава бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа висловила справедливу пропозицію заморозити депутатські виплати на рівні 2023 року, але наголосила на відсутності підтримки з боку різних партійців, які стверджували, що "живуть на ці гроші".

У бюджеті на 2024 рік, який затвердили 263 народні депутати, передбачено фінансування Апарату Верховної Ради на загальну суму майже 3 мільярди гривень.

Ця сума більш ніж на 300 мільйонів гривень більша, ніж у поточному році. Прожитковий мінімум у 2023 році становив 2684 гривні, а автоматичне підвищення торкнеться зарплат народних депутатів.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Народные депутаты. Фото: скриншот YouTube-видео
Народные депутаты. Фото: скриншот YouTube-видео

Нещодавні скандали за участю народних депутатів у справах корупції викликали громадське обурення. Деяким депутатам загрожують підозри Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Відомі випадки включають спроби підкупу чиновників за допомогою криптовалюти та прохання про допомогу у виділенні землі та фондах реконструкції.

Олександр Дубінський, звинувачений у державній зраді, конфісковано майно за підозрою в придбанні значних активів понад офіційний доход.

Незважаючи на скандали, автоматичне підвищення зарплат депутатів залежно від прожиткового мінімуму залишається серйозною проблемою для суспільства, особливо в умовах, коли країна стикається з економічними проблемами.

Нагадаємо, пенсії в 10 тисяч – міф чи реальність? Скільки потрібно заробляти для таких виплат

Раніше «Акценти» повідомляли, Оля Полякова в зухвалих трусах похвалилася "оновленим" тілом: як зараз виглядає зірка

Як повідомляли «Акценти», ТЦКашникам потужно посилять повноваження: працівники військкоматів зможуть робити, що захочуть