Національний банк України (НБУ) у своєму «Звіті з інфляції» за жовтень 2023 року заявив, що мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та опалення буде знято лише у 2025 році. Ця зміна політики супроводжуватиметься заходами щодо зниження інфляції. підтримати населення.

Дану інформацію розмістили на сайті «RBC»

У звіті НБУ наголошується, що адміністративна інфляція поступово збільшуватиметься протягом прогнозованого горизонту, насамперед за рахунок зростання цін на тютюнові вироби через підвищення акцизів та підвищення тарифів на індивідуальне житло. Проте очікується, що скасування мораторію на тарифи у 2025 році призведе до подальшого прискорення адміністративної інфляції до 19% до кінця прогнозованого періоду.

"Водночас вона стримуватиме дію мораторію на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та теплопостачання, який згідно з припущеннями цього прогнозу буде скасовано лише у 2025 році", - йдеться у документі.

У НБУ очікують, що рішення уряду, спрямовані на приведення тарифів ЖКГ у відповідність до ринкового рівня, враховуватимуть високу соціальну значущість цих тарифів. Таким чином, будь-яке підвищення тарифів, швидше за все, буде поступовим та супроводжуватиметься розширенням державної підтримки за допомогою субсидій.

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

"Я виглядаю як човен": мама приголомшила неосяжними стегнами після пологів, Кім Кардаш'ян таке і не снилося

Все новости

"Незважаючи на необхідне усунення дисбалансів в енергетичному секторі, очікується, що подальші урядові рішення щодо приведення тарифів на ЖКП до ринкових рівнів враховуватимуть високу соціальну значущість тарифів. Тому очікується, що їх підвищення буде поетапним і супроводжуватиметься розширенням підтримки населення субсидіями", - йдеться у повідомленні. у звіті.

Базовий макроекономічний прогноз НБУ на жовтень передбачає значне зниження ризиків безпеки в Україні, хоча тепер очікується, що це станеться у 2025 році, на відміну від попереднього прогнозу, який вказував на зниження ризиків безпеки, починаючи з середини 2024 року.

Нагадаємо, аномалії, морози, зливи та грози: погода у листопаді знатно потрусить українців

Раніше «Акценти» повідомляли, в Україні раптовий обвал цін на ключовий фрукт: потрібно ловити момент, це довго не триватиме.

Як повідомляли «Акценти», тепер мобілізація буде зовсім іншою: в Україні реформують ТЦК