В Україні діють законодавчі положення, які надають пенсіонерам право вимагати аліменти зі своїх повнолітніх дітей, якщо їхній пенсійний дохід є недостатнім. Через високу вартість ліків та недостатність пенсій деякі пенсіонери опиняються у положенні, коли їм доводиться подавати до суду на своїх власних дітей, щоб отримати фінансову підтримку. Примітно, більшість цих юридичних рішень сприяють пенсіонерам.

Про це повідомляє видання «obozrevatel»

Ці справи про стягнення аліментів передбачають різні варіанти розвитку подій і за останній місяць OBOZ.UA проаналізував кілька випадків:

Жидачівський районний суд Львівської області зобов'язав доньку виплачувати літньому батькові по 1000 гривень на місяць до кінця його життя, хоча пенсіонерка просила 4000 гривень. Становище пенсіонера ускладнилося після того, як він передав своє житло дочці та її синові. В результаті він втратив право на комунальні субсидії, а його дочка не змогла сплатити рахунки за комунальні послуги та вийти з дому. Свою пенсію чоловікові довелося направити на оплату комунальних послуг та ліків.

Дергачівський районний суд Харківської області нещодавно ухвалив, що жінка має виплачувати батькові 25% свого доходу до кінця його життя. Суд визнав, що позивач, пенсіонер з інвалідності другої групи, потребує постійного догляду за станом здоров'я. Незважаючи на щомісячний дохід пенсіонера у розмірі 7955,51 гривень, він, як і раніше, відчував фінансові труднощі з покриттям витрат на ліки, харчування та комунальні послуги.

Популярні статті зараз

Гуманітарна місія команди ВО «Батьківщина»: підтримка військових та медиків

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

ОПЗЖ пішло в контрнаступ: кияни будуть платити доньці Бойка за користування картками

"Бабник": Филипп Киркоров потискал Ани Лорак и Валерию на глазах у Сергея Лазарева и Стаса Михайлова

Все новости

Вишгородський районний суд Київської області задовольнив позов 93-річної жінки та зобов'язав її сина виплачувати аліменти у розмірі 5 тисяч гривень на місяць. Дочка пенсіонера взяла матір до себе додому та надавала їй фінансову підтримку. Однак син жінки, який працював та отримував пенсію, відмовився виконувати свій обов'язок за утриманням матері, незважаючи на те, що мав для цього кошти. Суд визначив, що витрати на утримання матері становили 10 000 гривень на місяць.

Ці юридичні рішення наголошують на застосуванні законів про аліменти, при цьому суди оцінюють кожну справу з урахуванням обставин та фінансових можливостей сторін, що беруть участь, щоб забезпечити отримання літніми громадянами необхідної їм підтримки.

Нагадаємо, непогана грошова допомога: українці отримають неслабкі виплати

Раніше «Акценти» повідомляли, підготовка до масових ракетних ударів: чи вдасться захистити енергетику та чи будуть відключення у листопаді

Як повідомляли «Акценти», "як виживати": наскільки змінилися цьогорічні пенсії. Українці нарікають