З 1 листопада Ощадбанк в Україні розпочне прийом заявок від українських компаній на грантову програму, яка покриє до 30% вартості інвестиційного проекту. Це знаменує собою другий етап програми грантової підтримки, що фінансується урядом Німеччини та спрямованої на підтримку мікро-, малого та середнього бізнесу в країні.

Дану публікацію оприлюднили на сайті «psm7»

Основними секторами фінансування в рамках програми є харчова та текстильна промисловість, а також переробка та експорт продукції українського виробництва. Особливу увагу також буде приділено перебазованим підприємствам та підприємствам, які працюють на раніше окупованих територіях.

Компанії, які претендують на грант, можуть отримати фінансування до 30 000 євро у гривневому еквіваленті. Кошти гранту призначені для часткової компенсації інвестиційних витрат та становлять до 30% загальної вартості проекту.

У програмі можуть брати участь підприємства з позитивною кредитною історією, на яких зайнято до 250 осіб та річний дохід становить менше 10 мільйонів євро. Крім того, відповідні критеріям компанії не мали отримувати міжнародну технічну допомогу з 1 лютого 2022 року і не повинні мати заборгованості перед державним бюджетом.

Популярні статті зараз

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

Криптобіржа WhiteBIT: як Володимир Носов та "регіонали" Шенцеви відмивають гроші та допомагають спецслужбам Росії

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Все новости

«Реалізована нами модель підтримки українського бізнесу добре зарекомендувала себе на першому етапі цієї грантової програми. Ми дякуємо уряду Німеччини за підтримку підприємців України під час повномасштабної війни. У другій фазі проекту бюджет інвестицій значно збільшений, він становить 5,6 млн. євро», – заявила Наталія Буткова-Витвицька, член правління Ощадбанку, відповідальна за мікро-, малий та середній бізнес.

Ощадбанк зазначає, що в ході першого етапу програми близько 70 бізнес-проектів отримали фінансування на загальну суму 185 млн. грн. з грантовою складовою 29,5 млн. грн. На другому етапі інвестиційний бюджет значно збільшився до 5,6 мільйонів євро.

Ця програма грантів спрямована на підвищення конкурентоспроможності та стійкості малих та середніх українських підприємств та фінансується урядом Німеччини в рамках програми міжнародного співробітництва ReACT4UA (Стійкість/Відновлення – Вступ – Конкурентоспроможність – Торгівля). Програму реалізує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з Deutsche Sparkassenstiftung für International Kooperation (DSIK) та Фондом розвитку підприємництва (FRP). Якщо вас цікавить грантова підтримка, ви можете звернутися до контакт-центру бізнес-клієнтів Ощадбанку за телефоном 0 800 219 800.

Нагадаємо, допомогти може лише одне: в Україні назріває справжній колапс

Раніше «Акценти» повідомляли, запасайся хто може! Ціни на необхідні продукти злетять до небес цієї осені

Як повідомляли «Акценти», в Україні вводять в обіг нову купюру: названо номінал