Перерахунок пенсій військовослужбовцям в Україні регулюється Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених із військової служби та деяких інших осіб» № 2262-XII від 9 квітня 1992 року.

Цю публікацію оприлюднили на сайті «zn»

Підстава для перерахунку:

Перерахунок провадиться на підставі документів пенсійної справи, а також додаткових документів, наданих пенсіонером.

Метою перерахунку є збільшення фінансової підтримки окремих категорій військовослужбовців, визначених Кабінетом Міністрів України.

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Марченко-Гринівецький-Чердинців розпродали землю під час війни: одеська блогер обурилася дивними контрактами

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

Термін перерахунку:

Перерахунок провадиться за минулий час, але не може повернутися більш ніж на 12 місяців з дня подання додаткових документів.

Звільнення від пенсійного переказу:

Чергові військові (спеціальні) звання, присвоєні під час перебування військовослужбовця у запасі або після виходу на пенсію, не призводять до переведення раніше призначеної пенсії.

Право подати заяву на перерахунок пенсії:

Звільнені військовослужбовці, яким присвоєно регулярні військові (спеціальні) звання під час перебування в запасі або при виході на пенсію.

Окремі категорії військовослужбовців, у тому числі рядові, сержантські, старші, офіцерські та інші.

Як подати заяву на пенсійний переказ:

Звернутися до обласного територіального центру призову та соціальної підтримки із заявою про отримання довідки із зазначенням розміру матеріального забезпечення військовослужбовця.

Отримайте довідку про суму фінансової підтримки.

Пенсії в Україні: скрін із мережі
Пенсії в Україні: скрін із мережі

Подайте письмову заяву з проханням про перерахунок пенсії у відповідне територіальне відділення Пенсійного фонду України.

Оскарження рішень:

У разі відмови у призначенні або перерахунку пенсії, а також будь-якого іншого несприятливого рішення, пов'язаного з вашою пенсією, ви маєте право подати апеляцію. Апеляція може бути подана до вищих інстанцій або в судовому порядку.

Щоб оскаржити письмову відмову Пенсійного фонду України, необхідно подати позов до окружного адміністративного суду. Цей позов повинен вимагати від головного офісу Пенсійного фонду України ухвалити оновлену довідку про матеріальне забезпечення та відповідним чином скоригувати розмір пенсії.

Законодавством встановлено шестимісячний термін для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів людини.

Підстави для відмови у переказі пенсії:

Відмова може статися у разі надання невідповідних додаткових документів, що дають право на подальший перегляд виплаченої пенсії.

Надання неправдивої інформації.

Відсутність правової основи перерахунку.

Якщо у військовослужбовця є сумніви у тому, що його пенсія була розрахована неправильно, він може звернутися за роз'ясненнями чи допомогою у процесі перерахунку за допомогою описаних процедур.

Нагадаємо, тільки не хватайтеся за серце: пенсіонерам перехопить дух від нових підвищень

Раніше «Акценти» повідомляли, що українці, які втекли від війни за кордон, отримали несподівану заяву: доведеться платити

Як повідомляли «Акценти», в Україні масово закриваються банки: що відбувається?