В Україні з 2024 року набудуть чинності суттєві зміни до правил розрахунку податку на нерухомість, що супроводжуються збільшенням суми податку. Державна податкова служба розкрила фактори, що вплинуть на майбутні зміни.

Цю новину розмістили на сайті «today»

Наразі місцева влада має право на свій розсуд коригувати «норму» податку на майно, оскільки зібрані доходи надходять до місцевого бюджету. Наразі норма для квартир встановлена ​​на рівні 60 квадратних метрів, а для будинків – 120 квадратних метрів. Якщо сім'я має і будинок, і квартиру загальною площею 180 квадратних метрів, податок необхідно сплачувати за кожний додатковий квадратний метр.

У наступному році влада може переглянути ці цифри, вважають у податковій службі, і для резидентів окремих регіонів країни можуть бути встановлені різні тарифні ставки.

Сума податку на кожну фізичну особу нині становить до 1,5% від мінімальної заробітної плати за попередній рік. 2023 року, коли мінімальна зарплата становила 6700 гривень, максимальну суму податку за «зайву» площу було встановлено на рівні 100,5 гривень за квадратний метр. З 1 січня 2024 року мінімальна заробітна плата становитиме 7100 гривень, а з 1 квітня підвищиться до 8000 гривень. Таке потенційне підвищення мінімальної заробітної плати може призвести до коригування суми податку.

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Окремі категорії громадян звільняються від зобов'язань з податку майно. Примітно, що фізичні особи не зобов'язані сплачувати податки на нерухомість, розташовану на окупованих територіях чи зонах бойових дій.

Важливо враховувати, що у 2023 році українці перераховуватимуть податки на майно за 2022 рік, а згодом – платежі за поточний рік. Очікується, що після отримання квитанції про сплату податку фізичні особи виплатять свої зобов'язання протягом двомісячного періоду.

Нагадаємо, пенсії підвищать одразу кільком категоріям: хто і скільки отримає

Раніше «Акценти» повідомляли, "ця зима буде…" ДТЕК розвіяв усі чутки одним махом. Що насправді чекає на українців

Як повідомляли «Акценти», виплати до 6.5 тисяч: яким українцям надано хорошу соцдопомогу