У "Нафтогазі" у відповідь на скаргу клієнта на завищений рахунок за газ пояснили можливу причину таких помилок. Якщо показання лічильників не будуть надані вчасно, компанія може розрахувати рахунки на основі місячного споживання за минулий рік, в результаті чого цифри можуть виявитися вищими за фактичне споживання газу в поточному році.

Про це пише «obozrevatel»

Щоб уникнути помилкового рахунку, клієнтам рекомендується самостійно вводити показання газового лічильника в період з 28 по 5 число кожного місяця. Навіть якщо ви не мешкаєте в будинку або не користуєтеся газом активно, але бажаєте продовжувати користуватися послугою, необхідно подавати актуальні показання лічильника щомісяця, навіть якщо показання лічильника залишаються незмінними протягом цього місяця.

"Нафтогаз". Фото: скриншот YouTube-видео.
"Нафтогаз". Фото: скриншот YouTube-видео.

В офіційному роз'ясненні Нафтогазу, опублікованому на його сторінці у Facebook, наголошується на важливості щомісячної звітності, в якій йдеться про те, що побутовий споживач, який має договір газорозподілу, розрахований за газовим лічильником, зобов'язаний фіксувати та надавати фактичні показання газового лічильника протягом перших п'яти днів кожного місяця. Така практика допомагає забезпечити точність виставлення рахунків та уникнути розбіжностей, пов'язаних із даними про споживання за минулий рік.

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

Росіяни тішаться кровопролиттю в Ізраїлі

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Нафтогаз. Фото: скриншот YouTube-видео
Нафтогаз. Фото: скриншот YouTube-видео

"Побутовий споживач, який за умовами договору розподілу природного газу розраховується за лічильником газу, зобов'язаний щомісяця станом на 1-е число місяця знімати фактичні показники лічильника газу та протягом п'яти діб (до 5-го числа включно) надавати їх", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, жити все важче: ключові продукти перетворюються на "розкіш"

Раніше «Акценти» повідомляли, пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Як повідомляли «Акценти», свавілля військкомів: хлопця скрутили і силою затягли до ТЦК. Свідки втратили дар мови