Очікується, що міжнародна підтримка України поступово зменшуватиметься, тому Києву вкрай важливо підвищити свої можливості щодо збору доходів, включаючи податки та мита. Про це заявив глава місії МВФ Гевін Грей в інтерв'ю, повідомляє РБК-Україна.

Грей підкреслив, що влада України планує запустити Національну стратегію доходів до кінця року. Ця стратегія спрямована на те, щоб допомогти Україні розвинути свої внутрішні ресурси для самофінансування, оскільки очікується, що міжнародна підтримка зменшиться.

"Всі розуміють: згодом і поступово міжнародна підтримка України зменшуватиметься, тому Україні потрібно розвивати власні внутрішні ресурси для самофінансування", – сказав він.

Він також підкреслив, що після закінчення війни потреба у фінансуванні соціальних витрат зросте, тому владі необхідно сконцентруватися на зміцненні своїх можливостей зі збирання доходів у вигляді податків та мит.

"Тому владі потрібно зосередитися на посиленні здібностей збирати доходи – як податкові, так і митні", – додав експерт.

Популярні статті зараз

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Софія Ротару показала себе вперше за довгі часи: хусточка та без волосся

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

Все новости

Налоги для украинцев. Фото: скриншот Youtube-видео
Налоги для украинцев. Фото: скриншот Youtube-видео

Грей зазначив, що МВФ розробив програму розширеного фінансування України з урахуванням основного сценарію, який передбачає завершення війни до середини 2024 року. Однак вони також розглядали песимістичніший сценарій, що передбачає більш затяжний конфлікт і, як наслідок, вищі потреби у зовнішньому фінансуванні.

Відповідно до цього негативного сценарію міжнародна фінансова допомога має збільшитися. У разі реалізації базового сценарію йшлося про 115 мільярдів доларів, тоді як для негативного сценарію потрібно 140 мільярдів доларів.

"Міжнародна фінансова допомога має зрости за умов негативного сценарію. У разі реалізації сценарію базового, ми говорили про 115 млрд доларів, а негативного - 140 млрд доларів", - сказав Гевін Грей.

Нагадаємо, українцям масово "впихають" фальшивки: як відрізнити підробки

Раніше «Акценти» повідомляли, "дістаємо зимові куртки та шапки!" В Україну мчить тріскучий холод

Як повідомляли «Акценти», нова мобілізація: секретні вручення повісток та блокування доступу до грошей