Російські військові сили намагаються повернути під свій контроль села Кліщіївку та Андріївку поблизу Бахмута, які є стратегічними точками на Бахмутському напрямі. Це було відзначено в репортажі журналістки ТСН Юлії Кирієнко.

У повітряному просторі над Бахмутом журналісти ТСН зафіксували, як українські вертольоти Мі-8 вирушили на завдання. Вони були оснащені неуправляемими авіаційними ракетами та літали парами. Невдовзі за ними в небо піднялися бомбардувальники Су Повітряних сил України.

Юлія Кирієнко ділиться враженнями про перешкоди, створені відлигою: "На Донеччині тепла погода перетворила дороги на болото, що ускладнило наступ ворога. Наш позашляховик не може проїхати через розмиті дороги, тому доводиться йти пішки до передової".

зима на фронті
зима на фронті

На фронті активно працює українська артилерія, завдаючи ударів по ворожих позиціях. "У відповідь ворог може вдарити в будь-яку мить", - додає кореспондентка.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Все новости

Сержант Олександр, який носить з собою важкий акумулятор, планує підключити до нього обігрівач у бліндажі, щоб зігріти побратимів вночі.

У багнюці на передовій важко пересуватися, навіть артилерійські снаряди забруднені. "Коли вони замерзають, доводиться їх очищати, щоб використовувати", - коментує воїн.

Журналісти ТСН побачили касетні снаряди, які Україна нещодавно отримала від західних союзників, ефективні проти ворожої піхоти.

Юлія Кирієнко розповідає про "Паладін" - гармату натівського стандарту, яка активно використовується на Бахмутському фронті, направлену на окупований Бахмут.

Командир гармати Максим пояснює: "Ми стріляємо по ворогу, щоб зупинити їхній наступ і захистити нашу піхоту."