В Україні житлове субсидування може бути припинено через невиплачений житловий борг.

Про це повідомляє видання «obozrevatel», посилаючись на заяву директора відділення Пенсійного фонду Олени Охріменко.

Житлова субсидія скасовується для громадян, які не сплатили житло протягом трьох місяців, а також у разі якщо сума боргу перевищує 680 гривень.

Щоб відновити субсидію, особа повинна підписати угоду про реструктуризацію з постачальником послуг або сплатити борг. Доки це не буде зроблено, Пенсійний фонд не призначає субсидію.

"У такому разі Пенсійний фонд не призначає субсидію, поки людина не укладе договір про реструктуризацію або не погасить заборгованість. У нас велика кількість людей, позбавлених можливості призначення саме через заборгованість", - розповіла Охріменко.

Популярні статті зараз

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Скандал у Сільпо": українець звинуватив мережу у торгівлі гуманітарною допомогою

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Субсидия в Украине
Субсидия в Украине

Постачальники теплової енергії інформують Пенсійний фонд України (ПФУ) про фізичних осіб, які мають непогашену заборгованість, що призводить до припинення субсидій. Тому дуже важливо, щоб громадяни своєчасно погашали свої житлові борги.

Житлова субсидія в Україні зазвичай призначається сім'ям, де витрати на комунальні послуги перевищують 15% від середньомісячного сукупного доходу сім'ї. Розмір субсидії у міжопалювальний сезон становить у середньому від 350 до 400 гривень.

Ця фінансова допомога призначена для того, щоб допомогти сім'ям, які мають право на отримання субсидії, сплатити витрати на житло та комунальні послуги, але підтримка поточного платіжного статусу без боргів має вирішальне значення для продовження права на субсидію.

Нагадаємо, без запасів можна розоритися: основні продукти сильно зростають у ціні

Раніше «Акценти» повідомляли, шах та мат від ПФУ: як пенсіонерів позбавлять виплат і нічого не скажуть

Як повідомляли «Акценти», пенсії підвищать уже в листопаді: хто стане багатшим з дня на день