Очікується, що Україна збереже мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги, включаючи газ, гарячу воду та опалення як мінімум до 2025 року, згідно з звітом Національного банку за жовтень. Цей захід спрямований на стримування інфляції шляхом підтримки стабільних цін на комунальні послуги.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «obozrevatel»

Після зняття мораторію у 2025 році передбачається, що підвищення тарифів буде поступовим, а також будуть вжиті заходи щодо посилення підтримки населення за допомогою субсидій. Метою такого підходу є забезпечення плавного переходу до тарифів ринкового рівня без різкого підвищення цін.

"Її (адміністративну інфляцію. – Ред.) буде стримувати дію мораторію на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та теплопостачання. Який, згідно з припущеннями цього прогнозу, буде скасовано лише у 2025 році", – наголосили в НБУ.

Важливо відзначити, що мораторій поширюється не на всі види комунальних послуг, оскільки тарифи на холодну воду та електроенергію звільнено від цих обмежень.

Популярні статті зараз

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Тарифы на газ. Фото: скриншот YouTube
Тарифы на газ. Фото: скриншот YouTube

Крім того, «Нафтогаз», відома енергетична компанія України, пропонує своїм абонентам знижку 1% на рахунки за газ за своєчасної оплати через онлайн-сервіс компанії до 15 числа місяця. Ця знижка є стимулом для оперативних платежів та сприяє стабільному постачанню газом української економіки.

"Оплачуйте за спожитий газ вчасно. Кожна оплачена гривня – це стабільне забезпечення блакитним паливом українців та сплачені податки на підтримку економіки нашої країни", – нагадали у компанії.

Мешканцям України рекомендується бути в курсі політики уряду та змін цін на комунальні послуги, аби ефективно керувати своїми видатками на комунальні послуги.

Нагадаємо, податковий "бум": все розпочнеться з 1 грудня

Раніше «Акценти» повідомляли, вічні аліменти для пенсіонерів: вам доплачуватимуть до пенсії все життя

Як повідомляли «Акценти», все дуже серйозно: багатьох українців позбавлять статусу ВПО. Допомоги не буде