Пропонований законопроект №10166 спрямований на створення нового податкового режиму в Україні для осіб, які неофіційно працюють на різних посадах у сфері послуг, у тому числі дресирувальників собак, нянь, кур'єрів, водіїв таксі, сантехніків, електриків, фотографів та інших. Цей новий режим передбачає базову ставку податку у розмірі 6% від доходу і покликаний спонукати цих людей вийти з неформальної чи тіньової економіки, зареєструватися та сплачувати податки без необхідності створювати офіційне комерційне підприємство.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «focus»

"На сьогоднішній день ФОП на 3 групі оподаткування без найманих робітників сплачує: єдиний податок 3% або 5%; ЄСВ за себе; ПДВ, за умови, що він зареєстрований як платник ПДВ. Додатково, якщо є наймані робітники: ПДФО 18%, утриманий з заробітної плати плати, військовий збір 1,5%, утриманий із заробітної плати, ЄСВ за робітника, лікарняні за 5 днів, якщо працівник захворів. як ті, хто працював на старій системі оподаткування, так і залишаться, оскільки ці нововведення більше стосуються самозайнятих осіб, які не сплачують податки", - прокоментував Андрій Шабельников, керуючий партнер АТ "EvrikaLaw".

Основною перевагою запропонованої системи нібито є низька податкова ставка та спрощений процес оплати, за якого банк автоматично утримує необхідну суму податку зі спеціального рахунку фізичної особи. Це може спростити процес сплати податків та потенційно скоротити ухилення від сплати податків у неформальному секторі зайнятості.

Налоги: Скриншот YouTube
Налоги: Скриншот YouTube

Популярні статті зараз

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

У законопроекті викладаються конкретні умови для отримання права на участь, такі як відмова від прийому на роботу будь-яких працівників, обмеження річного доходу до 153-кратного розміру мінімальної заробітної плати, а також використання зареєстрованої системи розрахункових операцій або програмного реєстратора для фінансових транзакцій. Ці умови націлені на самозайнятих осіб та тих, хто надає послуги через різноманітні онлайн-платформи.

"Проект стосується суб'єктів умовного "мікропідприємництва", які при цьому не зареєстровані як ФОП та їхня діяльність нерегулярна, у тому числі через онлайн-платформи на кшталт сайтів вивчення мов, додатків Bolt, Glovo, Uklon, Kabanchik - служб пошуку виконавця ремонтних робіт і так далі : таксистів, працівників служб кур'єрської доставки, спеціалістів з догляду за дітьми, домашніх працівників (няні, садівники, покоївки), репетиторів, кінологів, працівників сфери краси тощо", - коментує партнер ЮК Winner Ігор Ясько.

Пропоновані зміни можуть залучити більше працівників до офіційної податкової системи, підвищити дотримання податкових вимог та сприяти збору доходів у країні. Це також може забезпечити більш прозорий та зручний спосіб для осіб у сфері послуг виконувати свої податкові зобов'язання, що потенційно принесе користь як уряду, так і працівникам цих неформальних професій.

Нагадаємо, закордонні українці: Кабмін вигадав нові правила для біженців

Раніше «Акценти» повідомляли, скоро Україну накриють снігопади та моторошний мороз: синоптики приголомшили прогнозами

Як повідомляли «Акценти», сліз не втримати: скільки пенсіонерів одержують до 3 тисяч гривень