Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 27 жовтня 2023 року схвалив проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування земель природно-заповідного фонду". Цю значну подію підтвердив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, повідомляє agronews.ua.

Мельничук підкреслив, що законопроект спрямований на внесення змін до Податкового кодексу України, зокрема щодо оподаткування земель природно-заповідного фонду. Відповідно до цієї пропозиції, закон передбачає встановити ставки земельного податку для земель, що входять до складу природно-заповідного фонду, що не перевищують 0,1% їх нормативної грошової вартості.

"Схвалено проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування земель природно-заповідного фонду земельним податком", - повідомив він.

У нинішньому вигляді відповідальність за сплату земельного податку покладається на власників земельних ділянок або паїв та постійних землекористувачів, до яких входять як фізичні, так і юридичні особи. Точні ставки земельних платежів та податкові пільги на землю зазвичай визначаються органами місцевого самоврядування на їх відповідних територіях.

Земли Украины. Фото: скриншот YouTube-видео.
Земли Украины. Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

"Я виглядаю як човен": мама приголомшила неосяжними стегнами після пологів, Кім Кардаш'ян таке і не снилося

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

Примітно, що ухвалений 15 березня 2022 року закон тимчасово звільнив деякі земельні ділянки від плати за землю в Україні. Це звільнення застосовується з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому надзвичайний чи військовий стан було припинено чи скасовано.

Під виняток підпали землі в районах, що постраждали від бойових дій, землі, тимчасово окуповані збройними силами Російської Федерації, а також земельні ділянки, визначені регіональними військовими адміністраціями як засмічені вибухонебезпечними предметами та/або укріплення, що містять укріплення.

Нагадаємо, на українців чекають нові штрафи та покарання: на величезні гроші "потрапити" може кожен

Раніше «Акценти» повідомляли, на українців чекає нова "розумна мобілізація": скоро все кардинально зміниться

Як повідомляли «Акценти», тепер жодної мороки: оформити субсидію можна прямо з дому. Як це зробити