Українські монети можуть мати надзвичайну цінність. Візьмемо, наприклад, 10 копійок 1992 року, за які на сьогоднішньому ринку можна продати приголомшливі 65 тисяч гривень. Примітно, що така монета може спокійно перебувати в будь-якому гаманці.

То що ж вирізняє ці 10 копійок і робить їх цінними? РБК-Україна у своєму проекті Styler проливає світло на відмінні риси, відсилаючи до Violity.

Продавець із Києва, який виставив предмет на аукціон, завбачливо включив кілька зображень цих монет. На перший погляд 10 копійок 1992 випуску можуть здатися скромними.

Однак, придивившись до ягод біля краю монети на звороті, ви помітите, що вони органічно зливаються з краєм монети. Ця унікальна особливість підвищує цінність монети, оскільки стандартні десять копійок зазвичай мають інший малюнок.

Рідкісна монета за 65 тисяч
Рідкісна монета за 65 тисяч

Популярні статті зараз

Микола Томенко про чергову дику історію з Києва: "Про "чесну владу" із простотою Герасима із "Муму"

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

Ця аномалія трапляється досить рідко. Монети з таким зіпсованим малюнком зазвичай призначалися для переплавки. Проте деякі з цих виняткових екземплярів потрапили в обіг або були швидко придбані нумізматами.

На представлених зображеннях лицьова сторона монети також демонструє особливість. Верхній зубець тризубця трохи товстіший, що зазвичай зустрічається у цінних екземплярів того ж року карбування.

Власник монети зазначив, що вона відноситься до різновиду 1,34. Однак у більшості 10-копійок цього типу відсутні ягоди, які здаються «зрощеними» з обідком. Ця двозначність збільшує його потенційну рідкість. Власник оцінив цей предмет у 64 499 гривень.

Рідкісна монета за 65 тисяч
Рідкісна монета за 65 тисяч

Питання про те, чи справді цю монету буде продано за таку значну суму, залишається загадкою. Однак, якщо з'ясується, що цей лот є справді унікальним, власник може отримати джекпот.

Нагадаємо, найбільші та мізерні пенсії в Україні: хто і де скільки отримує

Раніше «Акценти» повідомляли, "бажано утеплитися, зробити запаси": українців готують до тяжкого випробування

Як повідомляли «Акценти», платитимемо за комуналку ще більше: як "по тихій воді" зросли тарифи