Ціни на огірки в Україні значно і швидко зростають: лише за один тиждень обсяг продажів зріс на 10%. Аналітики пов'язують таке значне зростання цін з обмеженою пропозицією огірків на ринку і очікують, що ціни можуть зростати.

Про це повідомляється на порталі «agronews»

Основною причиною зростання цін є дефіцит огірків на ринку. Запаси огірків, вирощених у відкритому ґрунті, вже вичерпано, а виробники теплиць неохоче використовують дорогі енергоресурси. Крім того, через холод зростання огірків у закритому ґрунті сповільнюється, що призводить до зниження врожайності.

Аналітики наголошують, що переважна прохолодна погода на більшій частині території країни призвела до зниження обсягів виробництва огірків у місцевих стаціонарних господарствах. Така ситуація дозволяє виробникам щодня підвищувати відпускні ціни.

“Через холодну погоду, яка зберігається на більшій частині території країни, вибірки огірка у місцевих стаціонарних комбінатах залишаються малооб'ємними. Це дозволяє виробникам підвищувати відпускні ціни на цю продукцію практично щодня”, – наголошують аналітики.

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Огірки: скрін із мережі
Огірки: скрін із мережі

Попри зростання цін серед українців зберігається високий попит на свіжі огірки, який зазвичай асоціюється з літнім сезоном. Поєднання обмеженої пропозиції та сталого попиту сприяє стійко високим цінам на огірки.

В результаті лише за один тиждень ціни на огірки зросли в середньому на 10%. Наразі тепличні господарства продають огірки у ціновому діапазоні від 63 до 75 гривень за кілограм.

Проте навіть за стрімкого зростання цін огірки, як і раніше, в середньому на 10% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року.

Аналітики припускають, що якщо попит на огірки залишиться високим, а пропозиція, як і раніше, буде обмеженою, ціни на огірки, ймовірно, продовжать зростати.

Нагадаємо, запасайтеся готівкою: взимку Україну "поглине" найпотужніший колапс

Раніше «Акценти» повідомляли, важливо для кожного пенсіонера: що по субсидіях?

Як повідомляли «Акценти», на Україну чекає дефіцит найпопулярнішого продукту у світі: Кабмін постарався