Національний банк України презентував нову пам'ятну монету номіналом 10 гривень, присвячену Дню української літератури та мови. Монета під назвою «Українська мова» виготовлена ​​зі срібла 925 проби, важить 31,1 грама, як оздоблювальний елемент використано місцеве позолота.

Має діаметр 38,6 мм і входить до серії «Духовні скарби України». На аверсі монети зображено стилізовану букву «Ї» з солов'ям, а на реверсі зображено стилізовану композицію літер українського алфавіту.

Цю публікацію розмістили на порталі «today»

Випуск цієї монети на тему української мови є пошаною значенню мови в історії, культурі та ідентичності України. Він наголошує на ролі української мови як символу єдності та свободи, особливо в поворотні моменти історії країни.

"Ми - українці, наша мова - українська! Мова - це частина нашого генетичного коду. У ньому надбання поколінь, сучасність і послання для українців, які житимуть після нас. Нація живе, поки вона об'єднана мовою. Поки жива мова в устах народу, доти живий і сам народ", - заявив заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

Популярні статті зараз

Микола Томенко про чергову дику історію з Києва: "Про "чесну владу" із простотою Герасима із "Муму"

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Все новости

Нова монета
Нова монета

Дизайн монети створили художники Олександр Харук, Володимир Таран та Сергій Харук. Монета має обмежений тираж у 5 000 екземплярів та випущена 27 жовтня. Монету номіналом 5 гривень аналогічної тематики також заплановано до випуску у листопаді тиражем до 75 000 екземплярів.

Нову монету номіналом 10 гривень можна придбати в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку України, а з листопада її також можна буде придбати у банках-дистриб'юторах, серед яких ПриватБанк, РАДАБАНК, Укргазбанк та ТАСКОМБАНК.

Монета – це особлива данина поваги до української мови та її ролі в історії та культурній спадщині країни.

Нагадаємо, ця країна обожнює українців: потужно посилить допомогу та виплати біженцям

Раніше «Акценти» повідомляли, що нараховують пеню за комунальні борги: що робити, якщо капають "хвости"

Як повідомляли «Акценти», на носі потужний перерахунок пенсій: декому додадуть кілька тисяч до виплат