Очікувані цінові тенденції в Україні показують, що на окремі продукти харчування, такі як крупи, овочі, фрукти, соняшникова олія та цукор, ймовірно, відбудеться подальше зниження цін протягом частини жовтня, що залишилася.

Прогноз ґрунтується на роздумах директора Інституту аграрної економіки Юрія Лупенка.

Про це повідомляє видання «ukrrain»

Минулого місяця почалося зниження цін, що переважно торкнулося овочів. Суттєве зниження цін спостерігалося на моркву (зниження на 37,3% порівняно із серпнем, тепер за ціною 11,03 грн за кг), буряки (зниження майже на третину) та цибулю (зниження більш ніж на чверть, або 28,7%). На яблука та картопля зафіксовано значне зниження цін, що склало -29,2% та -14,9% відповідно.

Серед інших товарів, ціни на які у вересні знизилися, - гречана крупа (-9,2%), пшенична крупа (-3,2%), рис (-1,8%), олія (-1,5%) , сметана жирністю до 15% (-0,4%), пастеризоване молоко (-0,3%) та морожена риба (-0,3%).

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

Все новости

Крупы.  Фото: скриншот YouTube-видео
Крупы. Фото: скриншот YouTube-видео

Важливо відзначити, що вартість більшості інших продуктів в українських супермаркетах зростає. Сюди входять м'ясо (зростання на 1%), вершкове масло (зростання на 1,4%) та ковбаси варені вищого гатунку (зростання на 1,3%).

Очікується, що ціни на м'ясо продовжать зростати не лише через збільшення витрат на виробництво, а й через скасування фіксованого обмінного курсу долара США. Найбільш суттєво зросла вартість свинини, сала та яловичини.

Загальне зростання присадибного господарства та добрий урожай овочів, фруктів та зернових в Україні цього року відіграли ключову роль у зниженні ринкового попиту, що згодом завадило фермерам підняти ціни.

Нагадаємо, зі звичайних трудящих українців здиратимуть нові податки: у Раді вже всі придумали

Раніше «Акценти» повідомляли, роздадуть безкоштовно: усі українці можуть добре заощадити цієї зими

Як повідомляли «Акценти», нові тарифи на електроенергію з 1 листопада: що зміниться