Підвищення пенсій заплановано для українців у 2024 році, при цьому протягом року очікуються два окремі коригування.

Цю публікацію розмістили на порталі «today»

Перше підвищення планується здійснити на початку 2024 року, а саме з 1 січня. Тоді мінімальна пенсія збільшиться із нинішньої суми у 2093 гривні до 2361 гривні.

Друга індексація пенсій очікується у березні-квітні та пов'язана зі зміною прожиткового мінімуму для інвалідів. У проекті держбюджету на 2024 рік прожитковий мінімум передбачено збільшити до 2920 гривень.

Крім того, тривають дискусії щодо запровадження в Україні бальної та накопичувальної пенсійної системи. Бальна система передбачає розрахунок пенсій виходячи із щомісячних внесків працюючих фізичних осіб до Пенсійного фонду.

Популярні статті зараз

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Ці внески конвертуються на бали залежно від заробітної плати людини щодо середньої заробітної плати в Україні. З іншого боку, накопичувальна пенсійна система вимагатиме спрямування податків на заробітну плату до спеціального накопичувального фонду, а не до Пенсійного фонду.

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

Однак питання запровадження накопичувальної пенсійної системи залишається невизначеним, оскільки залежить від ухвалення відповідного законодавства.

Україна щороку представляла проект закону про запуск накопичувальної пенсійної системи, але він поки що не затверджений. Затримку пояснюють побоюваннями західних партнерів та представників міжнародних фінансових інституцій.

Впровадження накопичувальної системи вважається недоцільним через складні економічні умови, викликані повномасштабною війною. Стабільність національної економіки, суттєве зростання доходів населення та низький рівень інфляції, що не перевищує 3% на рік, розглядаються як передумови успішного переходу до накопичувальної пенсійної системи.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль попередньо спрогнозував, що накопичувальну пенсійну систему можна впровадити в Україні до 2025 року.

Нагадаємо, "перерахунок та повернення…" Нафтогаз вразив українців раптовою заявою

Раніше «Акценти» повідомляли, подвійне громадянство в Україні: влада приголомшила запровадженням "множинних" паспортів

Як повідомляли «Акценти», в Україні змінили ПДР: важливо знати кожному водієві