На думку аналітиків EastFruit, ціни на яблука в Україні значно зросли за останній тиждень і такому зростанню цін сприяють кілька факторів.

Про це повідомляється на сайті новин «seeds»

Очікується, що загальний обсяг виробництва яблук в Україні знизиться у 2023 році. Зниження місцевого виробництва може призвести до зростання цін через скорочення пропозиції.

У країнах ЄС також спостерігається різке зниження виробництва яблук. Це створило сприятливі умови для зростання цін не лише в Україні, а й у всьому світі.

Помітно збільшився попит на переробні яблука, включаючи виробництво яблучного концентрату. Підвищений попит призводить до зростання цін на яблука, які призначені для промислового використання.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Марченко-Гринівецький-Чердинців розпродали землю під час війни: одеська блогер обурилася дивними контрактами

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

Тоненькие бретельки на нежных плечах: Женька из "Сватов" в облегающем наряде похвасталась идеальной фигурой

Все новости

Україну звинуватили у постачанні яблук на переробку на заводи в Польщі. Україна хоч і експортує технічні яблука, але переважно відправляє їх до Австрії, де ціни ще вищі.

Яблоки в Украине
Яблоки в Украине

Закупівельні ціни на технічні яблука на внутрішньому ринку також зросли через труднощі із закупівлями та транспортуванням. Дефіцит транспорту та зміни у методах закупівель сприяли зростанню цін.

«Україна справді експортує промислове яблуко, проте основні обсяги яблука для переробки йдуть не до Польщі, а до Австрії, де ціни ще вищі. При цьому закупівельні ціни на промислове яблуко на внутрішньому ринку також почали зростати, тому що із закупівлею його у зв'язку з дефіцитом транспорту та підприємців, які раніше займалися заготівлею такої сировини у населення, зараз є серйозні складнощі», – каже Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту ФАО.

Очікується, що тенденція до зростання цін на яблука збережеться з рідкісними періодами стабілізації. В результаті споживачам, можливо, доведеться платити більше за яблука взимку та навесні. Зростання цін на яблука не обмежується Україною, це глобальна тенденція, яка торкається навіть таких стабільних фруктів, як банани.

Нагадаємо, на Україну чекає дефіцит найпопулярнішого продукту у світі: Кабмін постарався

Раніше «Акценти» повідомляли, на молодих українців чекають кардинальні зміни: Кабмін уже все вирішив

Як повідомляли «Акценти», перехід на зимовий час: чи буде переведення годинників і що говорить Кабмін