Спільного підвищення пенсійних виплат у листопаді не буде. Більшість українських пенсіонерів продовжать отримувати ті ж самі суми, що й раніше, за деякими винятками.

Про це пише видання «nv»

Пенсіонери, яким у листопаді виповнюється 70, 75 чи 80 років, можуть побачити зміни у розмірах своїх пенсій. Особи віком 80 років і старші отримуватимуть доплату до пенсії у розмірі 570 гривень. Особи віком 75-80 років отримають 456 гривень, а особи 70-75 років – 300 гривень.

У листопаді змін у розмірах пенсій щодо інвалідності не відбудеться. Підвищення пенсій з інвалідності очікується з 1 березня 2024 року, під час чергової індексації пенсій.

Деякі пенсіонери можуть мати право на щомісячну доплату у розмірі 837 гривень, що становить 40% прожиткового мінімуму для людей з обмеженими можливостями. Щоб мати право на цю надбавку, пенсіонери мають відповідати певним критеріям. Вони повинні бути старші 80 років, жити незалежно, потребувати постійного відходу з боку третіх осіб і отримувати пенсію по старості. Ця додаткова виплата недоступна тим, хто отримує пенсію з інших причин, окрім старості.

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Тоненькие бретельки на нежных плечах: Женька из "Сватов" в облегающем наряде похвасталась идеальной фигурой

Все новости

Пенсіонери з числа вимушених переселенців (ВПО), які мають невиплачену пенсію за минулі періоди, що враховуються в їх пенсійних справах, можуть отримати доплату у розмірі 2093 гривень. Ця додаткова виплата була затверджена урядом ухвалою № 944 від 5 вересня 2023 року. Переселенці, які мають право на ці виплати, вже отримали 2093 грн. за вересень та жовтень.

Пенсіонери: скрін з відео
Пенсіонери: скрін з відео

Пенсіонери, які мешкають у прифронтових зонах, можуть отримувати додаткові виплати, спонсоровані Організацією Об'єднаних Націй. Пенсіонери, які мають право на отримання пенсії, повинні відповідати певним критеріям, наприклад, бути вимушеними переселенцями, які мешкають у районах активних або потенційних бойових дій, мати щомісячну пенсійну виплату менше 3000 гривень та не отримувати додаткових грошових виплат від міжнародних організацій з 1 березня 2020 року. Додаткова грошова допомога розраховується як різниця між 3000 гривень та пенсійною виплатою за умови, що вона не опуститься нижче за 100 гривень.

Наприклад, якщо пенсіонер отримує пенсію у розмірі 2400 гривень, то йому буде виплачено додатково 600 гривень.

Особам, які мають на це право, важливо подати заявку на ці додаткові виплати, якщо вони відповідають критеріям.

Нагадаємо, Ощадбанк з 1 листопада видасть гроші українцям: суми величезні

Раніше «Акценти» повідомляли, що пенсіонери можуть оформити щомісячні доплати до тисячі гривень: що для цього потрібно

Як повідомляли «Акценти», "все погано, легко не буде": чому українці хочуть назад на Батьківщину