У проекті державного бюджету на 2024 рік передбачено зміни у виплатах пенсій для трьох категорій громадян, а також загальний перерахунок пенсій у три етапи: у січні, березні та липні.

Згідно з документом, збільшення пенсій планується для наступних груп пенсіонерів:

Громадяни, які отримують мінімальну та максимальну пенсію, побачать збільшення виплат із 1 січня. Пенсії у цих категоріях залежить від розміру прожиткового мінімуму (ПМ). За проектом бюджету на 2024 рік прожитковий мінімум підвищиться з 1 січня з 2093 гривень до 2361 гривень для непрацездатних громадян.

Відтак мінімальна пенсія також збільшиться на 268 гривень з початку 2024 року. Максимальна пенсія підніметься на 2680 гривень та становитиме 23 610 гривень, оскільки вона дорівнює 10 прожитковим мінімумам для непрацездатних громадян.

Мінімальні пенсії для громадян віком 65 років із повним страховим стажем будуть збільшені з 1 січня та 1 липня. Це стосується чоловіків, які відпрацювали 35 років, та жінок, які мають 30 років стажу, їхні пенсії перераховуються на основі мінімальної заробітної плати.

Популярні статті зараз

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Софія Ротару показала себе вперше за довгі часи: хусточка та без волосся

Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

Мінімальна зарплата підвищиться з 1 січня та з 1 липня 2024 року. Внаслідок пенсії для цієї категорії громадян збільшаться до 2840 гривень з 1 січня та до 3200 гривень з 1 липня.

Усі, хто підпадає під планову індексацію пенсій, побачать зміни із 1 березня. Індексація пенсій у 2024 році буде проведена з 1 березня, і будуть запроваджені нові правила щорічного перерахунку, включаючи систему «пенсійних балів».

Це передбачає покращення балансу між виплатами пенсій громадянам, які вийшли на пенсію у різні періоди. Пізніші пенсіонери мають вищі виплати через відмінності в середніх зарплатах на різні періоди часу.