Українці, які забезпечують догляд людей з обмеженими можливостями, можуть отримувати соціальні пільги. Розмір цих надбавок може змінюватись в залежності від різних факторів. Існує сім видів посібників, розмір яких залежатиме від конкретних обставин.

Про це пише «hvylya»

Для інваліда з дитинства І групи, присвоєного підгрупі А: 200% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, що становить близько 4722 гривень.

Для інваліда з дитинства І групи, віднесеного до підгрупи Б: 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, що становить приблизно 2361 гривню.

Для одинокого інваліда з дитинства ІІ або ІІІ групи, який потребує постійного зовнішнього догляду за висновком лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я: 75% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, орієнтовно 1770,75 гривень.

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

На дитину-інваліда віком до 6 років, віднесену до підгрупи А: 200% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, приблизно 5163 гривні.

Повышение социальной помощи. Фото: скриншот Youtube-видео
Повышение социальной помощи. Фото: скриншот Youtube-видео

На іншу дитину-інваліда віком до 6 років: 50% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, приблизно 1281,5 гривні.

На дитину-інваліда віком від 6 до 18 років, віднесену до підгрупи А: 200% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, приблизно 6392 гривні.

На іншу дитину-інваліда віком від 6 до 18 років: 50% від прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, приблизно 1598 гривень.

У разі збільшення розміру прожиткового мінімуму перерахунок державної соціальної допомоги здійснюється органами соціального захисту населення без заяви особи з інвалідністю з дитинства або її законного представника, а дітям-інвалідам віком до 18 років отримувати державну соціальну допомогу.

Нагадаємо, "консервуйте" свої автомобілі: від нових цін на бензин очі вилізуть із орбіт

Раніше «Акценти» повідомляли, що стосується кожного: "Нафтогаз" повідомив, коли українцям масово увімкнуть опалення

Як повідомляли «Акценти», поліція порушила справу проти Арестовича: "Хочеться задушити"