Організація Об'єднаних Націй (ООН) надає значну соціальну допомогу українцям, які постраждали від повномасштабного вторгнення РФ.

Цю новину розмістили на сайті «konkurent»

Подробиці про допомогу та хто має на неї право:

Раніше українці отримували від ООН щомісячні виплати у розмірі 2200 гривень. З жовтня цю соціальну допомогу збільшено до 3600 гривень на місяць.

У зимовий період будуть передбачені додаткові виплати у розмірі 2220 гривень на особу.

Популярні статті зараз

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Паша Мерседес "відсидів" і повернувся до Києво-Печерської лаври: "У ср*ку цілують"

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

Все новости

Право на участь та періоди оплати:

Для фізичних осіб, які зареєструвалися за спеціальною програмою у період з 1 по 30 вересня 2023 року, щомісячні виплати становитимуть 2200 гривень, із додатковою «зимовою» надбавкою 2220 гривень терміном на 3 місяці.

Ті, хто зареєструвався з 1 жовтня до кінця 2023 року, отримуватимуть 3600 гривень на місяць та додатково 2220 гривень виплат протягом наступних 3 місяців.

Сім'ї, очолювані фізичною особою віком від 55 років, які зареєструвалися в програмі до 1 вересня 2023 року, отримуватимуть по 2220 гривень щомісяця протягом 3 місяців.

Допомога ООН надається громадянам, які найбільше постраждали внаслідок воєнних дій. Ця допомога допомагає покрити основні потреби, включаючи продукти харчування, засоби гігієни та житла. До осіб, які мають право на участь, належать:

Ті, хто набув статусу іммігрантів після 24 лютого 2022 року. До цієї категорії також входять ті, хто залишився вдома, але втратив домогосподарство чи можливість забезпечувати себе матеріально через воєнні дії.

Мешканці районів, визначених як зони активних бойових дій або особливо постраждалих, зокрема Херсона, Запоріжжя, Донецька, Дніпропетровська, Харкова, Одеси, Сум, Чернігова та Миколаєва.

Найбільш уразливими категоріями населення, які мають право на допомогу ООН, вважаються такі:

Сім'я з кількох членів з особливими потребами.

Малозабезпечені сім'ї з неповнолітніми дітьми та особи віком від 55 років.

Літні люди (пенсіонери), які самостійно виховують дітей віком до 18 років.

Прийомні сім'ї.

Сім'я, яка потребує допомоги ООН, може складатися з глави сім'ї (заявника) та його чоловіка чи партнера, дітей віком до 23 років, а також батьків заявника або його офіційного партнера.

Ця допомога спрямована на підтримку тих, хто серйозно постраждав від конфлікту, що триває, і допомога їм у задоволенні їхніх основних потреб.

Нагадаємо, українцям масово "впихають" фальшивки: як відрізнити підробки

Раніше «Акценти» повідомляли, "дістаємо зимові куртки та шапки!" В Україну мчить тріскучий холод

Як повідомляли «Акценти», виплатять по 11 тисяч на українця: як отримати гроші