Пенсійна реформа в Україні, яка збільшує мінімальний розмір пенсій та заднім числом передає вищі пенсії більш ніж 9 мільйонам громадян, є важливою подією для країни. Його метою є вирішення питань, пов'язаних із пенсійними виплатами та рівнем життя пенсіонерів.

Відповідну інформацію розмістили на порталі «radiosvoboda», посилаючись на заяву заступника міністра соціальної політики України Миколи Шамбіра.

«Я думаю, що це справедливий підхід: хто платив більше, більше й отримає. Вони мають великий стаж, велику заробітну плату і для них буде максимальне підвищення, адже деякі з них з 2014 року не отримали жодної копійки підвищення», – пояснює Микола Шамбір.

Збільшення мінімальних пенсій.

Мінімальний розмір пенсії буде збільшено до 1452 гривень, що на 140 гривень більше за попередній мінімум. Це покликане покращити фінансовий добробут пенсіонерів.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Захист конкуренції та гармонізація з ЄС. Які європейські антимонопольні практики використовує АМКУ

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Все новости

Ретроактивні виплати.

Пенсії будуть перераховані та збільшені заднім числом з 1 жовтня 2017 року. Це означає, що пенсіонери отримають заборгованості із виплат за той період, коли їхні пенсії не підвищувалися.

Справедливий підхід.

Реформа спрямована на застосування справедливого підходу шляхом винагороди тих, хто сплачував більші внески до пенсійної системи. Люди з більшим стажем роботи та вищою зарплатою отримають більш істотну надбавку.

Значне збільшення.

Пенсії деяких пенсіонерів можуть значно збільшитись, а деякі навіть подвоїтися чи потроїтися, особливо для тих, хто не отримував жодних підвищень пенсій з 2014 року.

«Не можу сказати розмір пенсії кожної людини, тому що потрібно при цьому знати стаж та заробітну плату, але можу сказати, що є такі, які виростуть суттєво. Є навіть такі, що підвищаться у 2-2,5 рази», - додав Микола Шамбір.

Реформа є важливим кроком у вирішенні пенсійних питань та наданні фінансової допомоги пенсіонерам. Однак були суперечки та побоювання, зокрема щодо того, чи відбувається приховане підвищення пенсійного віку в рамках нової системи. Ясність і прозорість у реалізації реформи матимуть вирішальне значення для забезпечення того, щоб пенсіонери отримували належні їм пільги. Також важливо вирішувати будь-які проблеми та ефективно повідомляти про зміни громадськості.

Нагадаємо, це знають усі лиходії: де в жодному разі не можна зберігати гроші та цінності

Раніше «Акценти» повідомляли, що все досить просто: як українцеві отримати понад тисячу доларів допомоги

Як повідомляли «Акценти», нова мобілізація: секретні вручення повісток та блокування доступу до грошей