Олег Пензін, виконавчий директор Економічного дискусійного клубу, висловив стурбованість щодо можливого зростання цін на курячі яйця в Україні. Він зазначив, що може виникнути ситуація, аналогічна до тієї, що сталася восени минулого року, коли ціни на яйця зросли.

Дану інформацію оприлюднили на сайті «hvylya»

Основна причина цього, за словами Пендзіна, – зростання цін на курячий корм. Він пояснив, що близько 70% собівартості виробництва яйця припадає на комбікорми, і цього року очікується, що ціни на нього будуть вищими.

Цены на яйца в Украине
Цены на яйца в Украине

Пензін далі уточнив, що собівартість виробництва яєць тісно пов'язана з ціною кукурудзи, яка є основним компонентом комбікормів. На ціну кукурудзи впливають такі фактори, як обсяг урожаю та методи, які цього року передбачають використання дизельного палива, ціни на яке зросли. Це може вплинути на собівартість виробництва зерна, що призведе до потенційного підвищення цін на яйця.

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Я виглядаю як човен": мама приголомшила неосяжними стегнами після пологів, Кім Кардаш'ян таке і не снилося

Все новости

Цены на яйца в Украине
Цены на яйца в Украине

Однак Пензін зазначив, що масштаби зростання цін складно точно передбачити. Він також відзначив позитивніший сценарій, за якого ціни на яйця потенційно можуть знизитися, але цей результат залежатиме від збереження Європою заборони на імпорт української сільськогосподарської продукції.