За даними Пенсійного фонду України (ПФУ), відбулося зростання середньої заробітної плати, яка використовується для розрахунку єдиного соціального внеску для розрахунку пенсії. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев у своєму Telegram-каналі. Примітно збільшення середньої зарплати, оскільки вона відображає позитивні зміни в економічних умовах, особливо з урахуванням війни у ​​країні.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «nashdonbass»

Ключові моменти, на які слід звернути увагу:

Середньостатистична заробітна плата, що використовується для розрахунку єдиного соціального внеску для розрахунку пенсії, зросла з 13 780,8 грн. за перше півріччя 2023 року до 16 012,4 грн. у червні 2023 року.

Пенсії в Україні: скрін із мережі
Пенсії в Україні: скрін із мережі

Популярні статті зараз

Микола Томенко про чергову дику історію з Києва: "Про "чесну владу" із простотою Герасима із "Муму"

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

Все новости

Це збільшення середньої зарплати є значним, оскільки воно є першим місяцям з початку війни, коли реальна заробітна плата з поправкою на інфляцію зросла порівняно з тим самим періодом попереднього року.

Показник збільшився на 3,4% порівняно з аналогічним періодом попереднього року та на 14,7% при порівнянні червня 2023 року з червнем попереднього року.

Зарплата. Фото: скриншот YouTube.
Зарплата. Фото: скриншот YouTube.

Національний банк України прогнозує, що до кінця 2023 року середньорічна зарплата зросте в номінальному розмірі на 19,6%, а в реальному - на 3,9% з урахуванням інфляції.

Збільшення середньої заробітної плати є позитивним сигналом для української економіки та добробуту працівників, оскільки свідчить про зростання реальної заробітної плати навіть у складних умовах.