У червні в Україні відбулося зниження цін на деякі продукти, зокрема на популярний продукт – гречку. Аналітик Максим Гопка, представник «Українського клубу аграрного бізнесу», розповів про можливі тенденції цін на гречку цієї осені.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «politeka»

За словами Хопки, ціна на гречку останнім часом помітно знизилася – на 53% порівняно з 2022 роком. Однак він очікує, що суттєвого зростання цін на гречку восени не станеться. Це пов'язано зі стабілізацією попиту та пропозиції на продукцію.

Восени минулого року аграріям вдалося задовольнити попит населення, збільшивши площі земель, відведених під вирощування гречки, на 15%. В результаті загальна посівна площа гречки наразі становить 139,19 тис. га. Гопка зазначив, що ці фактори сприяли стабілізації цін на гречку, які нині становлять 44,4 гривні за кілограм.

Гречка: скрін з відео
Гречка: скрін з відео

Популярні статті зараз

У доньки столичного забудовника Ніконова знайшли російський паспорт

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Тоненькие бретельки на нежных плечах: Женька из "Сватов" в облегающем наряде похвасталась идеальной фигурой

Все новости

Гопка також наголосив, що нинішня ціна на гречку приблизно еквівалентна ціні до початку війни в Україні. Восени 2021 року в цей період ціни на гречку були схожими.

Тим часом очікується зростання цін на деякі інші товари. Наприклад, ціна на звичайний рис може зрости на 20%. Це збільшення може статися, якщо споживачі не поспішають накопичувати запаси рису у великих кількостях, що потенційно може призвести до широкомасштабного підвищення цін на світовому ринку.