В Україні Мінфін розробляє бюджет країни на 2024 рік, і в цьому процесі враховуються такі ключові макроекономічні показники, як інфляція та темпи зростання ВВП. Мінімальна пенсія та мінімальна зарплата є важливими аспектами бюджету, і їхній розрахунок передбачає змагання між Міністерством соціальних справ та Міністерством фінансів щодо визначення відповідних рівнів. Міністерство соціальних справ прагне максимально підвищити пенсії та зарплати, а Міністерство фінансів стурбоване впливом на бюджет та думкою міжнародних партнерів.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «obozrevatel»

У 2024 році прогнозована мінімальна пенсія збільшиться з 2093 гривень до 2361 гривень, що є зростанням на 12,8%. Крім того, з липня 2024 року очікується підвищення мінімальної зарплати із 7100 до 8000 гривень (зростання на 19,4%).

В Україні мінімальну пенсію 2024 року збільшуватиме з 2093 грн до 2361 грн. При цьому максимальна пенсія збільшуватиметься більш ніж на 2,6 тис. до 23 610 грн.

Пенсії в Україні: скрін із мережі
Пенсії в Україні: скрін із мережі

Популярні статті зараз

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Я виглядаю як човен": мама приголомшила неосяжними стегнами після пологів, Кім Кардаш'ян таке і не снилося

Все новости

Однак важливо зазначити, що прогнозоване підвищення пенсій та зарплат не повністю відповідає прогнозованому рівню інфляції. Прогнозується, що у 2022, 2023 та 2024 роках ціни зростуть на 52,2%. Щоб дійсно компенсувати такий рівень інфляції, мінімальна пенсія має становити 2944 гривні замість прогнозованих 2361 гривень, а мінімальна зарплата має становити 9893 гривні замість прогнозованих 8000 гривень.

Це означає, що, незважаючи на заплановане підвищення пенсій та зарплат, купівельна спроможність пенсіонерів та працюючих не може бути повністю захищена від зростання вартості життя. Очікується, що підвищення соціальних стандартів не зможе повністю компенсувати вплив інфляції і існує розрив між прогнозованими виплатами та фактичним зростанням цін.