В Україні домогосподарства можуть отримувати субсидії на покриття витрат на комунальні послуги, якщо ці витрати перевищують 15% від середньомісячного доходу всіх членів сім'ї. У міру наближення країни до опалювального сезону багато українців уже чекають на потенційне збільшення субсидій і думають, як на них подати заявку.

Цю інформацію розмістили на порталі «telegraf»

Нещодавні повідомлення припускають, що обсяг допомоги, яка надається українцям у вигляді субсидій, може збільшитися цієї осені. Частково це пов'язано із нещодавнім підвищенням тарифів на електроенергію в країні. Минулого опалювального сезону домогосподарства отримували допомогу в середньому до 1600 гривень на місяць.

Субсидії: скрін з відео YouTube
Субсидії: скрін з відео YouTube

Процес розрахунку субсидії перебуває у віданні Пенсійного фонду України (ПФУ). Щоб подати заявку на субсидію, фізичним особам не слід відвідувати конкретні установи; вони можуть заповнити онлайнову заявку через такі платформи, як портал «Дія» або власний портал ПФУ. Заявники повинні надати скановані копії відповідних документів. Дуже важливо бути уважним під час заповнення заяви, оскільки навіть незначні помилки можуть призвести до відмови у субсидії.

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Софія Ротару показала себе вперше за довгі часи: хусточка та без волосся

Все новости

Пенсии и субсидии. Фото: скриншот YouTube.
Пенсии и субсидии. Фото: скриншот YouTube.

З наближенням опалювального сезону українцям рекомендується бути в курсі будь-яких оновлень програми субсидування та уважно стежити за процесом подання заявок, щоб гарантувати отримання тієї допомоги, на яку вони мають право.