З початку 2022 року до квітня 2023 року «ПриватБанк», державна фінансова установа України, закрив рахунки 38,9 тисяч фізичних осіб та підприємців. Закриття даних рахунків було здійснено з різних причин, включаючи дотримання вимог фінансового моніторингу та неактивність рахунків.

Цю новину повідомили на сайті «trueua»

За даними банку, закриття рахунків здійснювалося як з власної ініціативи банку, і у відповідь клієнтів, мали неактивні рахунки протягом тривалого періоду (три роки і більше). Крім того, було закрито рахунки клієнтів, діяльність яких не відповідала вимогам фінансового моніторингу.

Щодо рахунків індивідуальних підприємців (ФОП), то ПриватБанком з власної ініціативи було закрито 78,3 тис. рахунків ФОП:

48,4 тис. у 2022 році

Популярні статті зараз

Микола Томенко про чергову дику історію з Києва: "Про "чесну владу" із простотою Герасима із "Муму"

Юрій Борисов: як молодший партнер Фірташа перетворився на горіхового олігарха

"Я виглядаю як човен": мама приголомшила неосяжними стегнами після пологів, Кім Кардаш'ян таке і не снилося

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

29,9 тисяч у першому півріччі 2023 року

Станом на 1 січня 2023 року в ПриватБанку обслуговувалося 922,6 тис. ФОПів, а до 1 липня ця кількість збільшилася до 962,2 тис.

Важливо зазначити, що у червні українцям надали можливість закрити рахунки ФОП через портал «Дія» без залучення державного реєстратора. Це було спрямоване на зменшення кількості помилок та мінімізацію ймовірності помилок у процесі закриття рахунку.