Підвищення вартості послуг ЖКГ у вересні не очікується.

В уряді повідомили, що у місцевих бюджетах достатньо коштів, щоб підтримувати власні комунальні підприємства та не підвищувати тарифи.

Також нагадаємо, що на низку тарифів в Україні діє мораторій до кінця військового стану та ще 6 місяців після. Йдеться про послуги централізованого опалення, гарячого водопостачання, розподіл газу.

Ще одного підвищення тарифу на світ не буде

Після літнього підвищення вартість послуг електропостачання для населення зараз становить 2,64 грн/кВт-година. Ціну суттєво підняли через потребу у коштах на відновлення інфраструктури після російських обстрілів.

Сума у ​​платіжках за електроенергію зросла приблизно на 250 гривень.

Як зазначають у Міненергетики, навіть після перегляду тарифу він не покриває витрат на виробництво електрики, але цього року піднімати ціни на світ більше не планують. Водночас експерти прогнозують, що до кінця року варто очікувати на подорожчання ціни.

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Марченко-Гринівецький-Чердинців розпродали землю під час війни: одеська блогер обурилася дивними контрактами

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Тариф на воду: очікуваного підвищення не планується

Тарифи на воду також залишаються без змін. У липні НКРЕКУ ухвалила постанову про підвищення вартості послуг водопостачання та водовідведення практично для всіх водоканалів країни, проте скасувала її після критики президента Володимира Зеленського.

Тарифи на послуги 34 водоканалів з 1 липня 2023 року мали зрости в середньому на 32%. У НКРЕКУ підрахували, що в середньому сума у ​​платіжках за водоспоживання домогосподарством (2-3 особи) могла зрости на 62 грн/міс (з ПДВ).

При цьому тарифи на водоспоживання у містах, які суттєво постраждали внаслідок бойових дій (Харків, Миколаїв та Херсон), все одно мали залишитися незмінними.

Ціни на газ не повинні змінюватися до травня 2024 року

Ціни на газ в Україні для споживачів Нафтогазу, яких 98%, залишаться незмінними, як мінімум, до 30 квітня 2024 року — на рівні 7,96 грн/куб м за річним тарифом Фіксований. Компанія ухвалила це рішення з урахуванням воєнного стану та економічної ситуації в країні.

Пільгові ціни на газ для виробників тепла (теплокомуненерго) та бюджетних установ Кабмін має продовжити до кінця опалювального сезону 2023/2024.