Україна розглядає можливість зміни алгоритму нарахування пенсій з метою відновлення соціальної справедливості, заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю Укрінформу. Жолнович зазначила, що чинна формула розрахунку пенсій призводить до суттєвих занижень.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «social»

Вона звернула увагу на те, що існуюча формула навіть з урахуванням індексації не може точно відображати реальну вартість заробітку. Жолнович навела у приклад, що ще 2000 року пристойною вважалася пенсія у 300 гривень, що дорівнювало середній зарплаті на той момент. Проте за поточної індексації цієї суми зараз недостатньо. Вона наголосила, що процес індексації постійно відстає і таке становище вважається несправедливим.

Пенсионер. Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсионер. Фото: скриншот YouTube-видео

Жолнович запевнила, що вже ведуться роботи щодо розробки нового алгоритму розрахунку пенсійних виплат. Мета полягає в тому, щоб встановити прозорий метод розрахунку пенсії, заснований на стажі роботи людини та зроблених нею внесках. Цей новий алгоритм призначений для прив'язки до фундаментальних цінностей. Жолнович підтвердила, що поточна робота щодо пенсійної реформи, включаючи впровадження накопичувальної пенсійної системи, як очікується, дасть конкретні результати до кінця року.

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости