Українські пенсіонери отримають додаткові 4200 гривень на місяць, хоч не всі пенсіонери матимуть право на цю додаткову виплату. Пенсійний фонд України надав роз'яснення щодо критеріїв отримання цієї надбавки до пенсії.

Дану інформацію надали на сайті «rbc»

З 1 липня 2023 року набули чинності зміни до українського законодавства щодо питання соціальної підтримки осіб, які відіграли роль у боротьбі України за незалежність у ХХ столітті. Зокрема, Закон № 3113 від 29 травня 2023 року запроваджує нові положення до законів «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» та «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років».

Ця додаткова пенсія буде доступна особам, офіційно визнаним борцями за незалежність України та засудженим комуністичним режимом через свої переконання. Ця надбавка до пенсії збільшить їхню щомісячну пенсію на 4200 гривень.

В ПФУ заявили о финансировании пенсий. Фото: скрин youtube
Пенсионеры. Фото: скриншот youtube-видео

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Все новости

Розмір цієї надбавки до пенсії підлягатиме щорічній індексації у березні, починаючи з 2024 року. Ця індексація з часом поступово збільшуватиме вартість пенсії.

Пенсії за особливі заслуги призначатимуть або з дати подання заяви, або з дати набуття права на неї, за умови, що заява подано протягом 12 місяців з моменту отримання цього права. Цей процес подання заявки може розпочатися не раніше 1 липня 2023 року. Підтвердження права ґрунтуватиметься на сертифікаті, виданому регіональною комісією облдержадміністрації, що підтверджує статус фізичної особи.

Різні категорії громадян, які зробили помітний внесок у розвиток України, також отримають допомогу у розмірі від 23% до 40% прожиткового мінімуму для інвалідів.

Крім того, для деяких категорій громадян, які отримували пенсію за особливі заслуги, буде припинено виплату пенсій. Із закону «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» виключено статті, в яких раніше використовувалися радянські звання та ордени як основа для призначення нових пенсій.