Міністр соціальної політики Оксана Жолнович повідомила, що у 2024 році встановлені виплати в Україні будуть збережені на нинішньому рівні. Проте, може існувати потенціал збільшення пенсійних виплат, якщо будуть забезпечені додаткові ресурси.

Про це пише «uaportal»

Жолнович наголосила, що збереження призначених виплат є пріоритетом і запевнила, що скорочення цих виплат не відбудеться. Буде також зроблено зусилля щодо розширення програм боротьби з бідністю. На міру збільшення цих заходів щодо надання допомоги впливатимуть переговори з міжнародними партнерами.

Пенсионеры
Пенсионеры

Пенсійні виплати продовжуватимуться у звичайному режимі, при цьому Пенсійний фонд України (ПФУ) фінансуватиметься за рахунок єдиного соціального внеску, що сплачується трудящими, зокрема військовослужбовцями. Ця система дозволяє підтримувати бюджет фонду та проводити періодичну індексацію пенсій.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Враховуючи великомасштабну війну, що триває, уряд очікує, що надходження до Пенсійного фонду залишаться на рівні минулого року. Якщо будуть виявлені додаткові ресурси, можуть бути збільшені виплати. Жолнович також згадала про намір проіндексувати пенсії у березні наступного року.

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

Хоча існують плани щодо збереження та потенційного розширення соціальної допомоги, ситуація може змінитися залежно від економічних умов та ширшого соціального ландшафту.