В Україні триває комплексна перевірка всіх отримувачів державних соціальних виплат. Ця процедура спрямована на те, щоб кошти розподілялися точно та належним чином, а будь-які надлишки коштів могли бути повернуті до державного бюджету. Процес перевірки включає зіставлення даних з різних реєстрів та оцінку документів, поданих фізичними особами при зверненні за допомогою.

Цю інформацію повідомили на порталі «obozrevatel»

У ньому наголошується на проблемі, пов'язані з переважанням тіньової економіки в Україні. Деякі громадяни отримують незадекларовані доходи, працюють «не в бухгалтерії», не декларують додатковий заробіток або не розкривають зміни в сімейному становищі, і все це при зверненні за допомогою до держави як малозабезпечені, які потребують субсидій або батьків-одинаків, серед інших категорій.

Призначення субсидій
Призначення субсидій

У процесі перевірки посадові особи мають доступ до кількох елементів інформації, включаючи дані про володіння транспортним засобом бенефіціара, документи, подані для подання заявок на отримання допомоги, історію перетину кордону, інформацію про доходи з податкових звітів, записи про штрафи, сплачені бенефіціаром, та багато іншого інше. У разі виявлення невідповідностей Міністерство фінансів інформує про це відповідну установу, відповідальну за платіж, наприклад, Міністерство соціальних справ (Мінсоцу). Згодом Міністерство соціальних справ проводить повторну перевірку.

Популярні статті зараз

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Все новости

Найбільше порушень виявлено серед отримувачів субсидій. Тут легше виявити помилки, які часто пов'язані з ненаданням повного складу сім'ї, пропуском важливих покупок, ігноруванням спадщини та іншими подібними проблемами.

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

Особи, яким нема чого приховувати, не повинні турбуватися про процес перевірки. Точне наповнення декларацій має вирішальне значення. Якщо хтось отримує соціальні виплати шляхом введення в оману, від нього можуть вимагати повернути кошти до державного бюджету будь-якої миті. Крім того, особи, викриті у незаконному отриманні платежів, можуть зазнати судових витрат разом із сумою погашення, що призведе до додаткового фінансового тягаря.