Українські підприємці мають можливість отримати фінансову допомогу в рамках програми грантів, яка спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини. Ця ініціатива є частиною програми міжнародного співробітництва EU4Business і спрямована на підтримку малим підприємствам в Україні, які зіткнулися з різними проблемами. Програма грантів складається із трьох етапів фінансової допомоги.

Відповідну публікацію розмістили на сайті новин «rbc»

Програма спеціально націлена на мікро-, малий та середній бізнес. Критерії прийнятності та мети для кожного етапу гранту адаптовані залежно від розміру бізнесу:

Мікропідприємства з кількістю співробітників до 9: доступно до 750 грантів із максимальною вартістю 4000 євро кожен.

Малі підприємства з кількістю співробітників від 11 до 49: доступно до 50 грантів із максимальною вартістю 10 000 євро кожен.

Популярні статті зараз

Виробникам та фермерам оголосили головні вимоги та правила: Держекоінспекція провела важливу дискусію

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Все новости

Малі та середні підприємства з кількістю співробітників від 11 до 100: доступно до 30 грантів із максимальною вартістю 25 000 євро кожен.

Ці гранти розподілятимуться через уповноважені банки, до яких входять Ощадбанк, Приватбанк та Банк Львів. Підприємці можуть використовувати ці кошти для відновлення своїх ділових операцій, покриття таких витрат, як купівля обладнання, придбання сировини, виплата заробітної плати, покриття орендної плати та вирішення інших невідкладних потреб бізнесу.

Розподіл цих грантів буде поділено на три етапи залежно від регіонів України:

Перший етап, який пройде з 8 по 21 серпня 2023 року, буде орієнтований на бізнес, розташований у регіонах, найбільш постраждалих від конфлікту, що триває. До таких областей належать Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська (крім міста Києва), Луганська, Миколаївська, Сумська, Чернігівська, Харківська та Херсонська.

Другий етап, який проходитиме з 22 серпня по 4 вересня 2023 року, буде спрямований на підприємства у районах, звільнених від окупації. До таких областей належать Донецька, Київська, Чернігівська, Сумська, Харківська та Херсонська області.

Третій етап, який триватиме з 5 по 18 вересня 2023 року, охопить підприємства решти регіонів України, крім територій, що знаходяться нині під тимчасовою окупацією.

Відбір одержувачів цих грантів буде проводитись автоматично через рейтингову систему. Критерії оцінки будуть враховувати такі фактори, як ступінь збитків, заподіяних конфліктом, можливість відновлення та ефективність заходів, вжитих для відновлення бізнесу.