Українці мають можливість значно збільшити свою обчислену пенсію без придбання додаткового трудового стажу або відрахувань до ЄСВ, але є певна умова, яку необхідно виконати. Якщо людина відкладає пенсію після 60 років і продовжує працювати, її відстрочена пенсія може збільшитися на основі додаткових відпрацьованих місяців .

Про це повідомляє портал новин «tehnofan»

У Пенсійному фонді України (ПФУ) пояснили, що якщо фізична особа пропрацювала менше ніж 60 місяців після досягнення 60-річного віку, за кожен відпрацьований місяць нараховуватиметься додатково 0,5% від розрахункової пенсії. З іншого боку, якщо хтось працює понад 60 місяців, ПФУ додасть до його пенсії 0,75% за кожен відпрацьований місяць.

Наприклад, якщо людина працює 3 роки (36 місяців) після досягнення 60-річного віку, її пенсія збільшиться на 18% (0,5% × 36 = 18%). Так само, пропрацювавши 6 років (72 місяці), людина може додати 54% до своєї розрахованої пенсії (0,75% × 72 = 54%).

Однак важливо дотримуватись певних умов. Фізична особа має відмовитися від пенсії протягом періоду, коли вона продовжує працювати, і їй необхідно подати заяву до ПФУ із зазначенням цієї відмови. А якщо ні, то Фонд може автоматично призначити пенсію. Також слід зазначити, що пенсії щороку індексуються з урахуванням інфляції. Немає жодної гарантії, що через 6 років індексована пенсія не збільшиться у 1,5 раза порівняно з розрахунковою. Тому люди повинні ретельно зважити свої можливості перед тим, як приймати рішення щодо своєї пенсії.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Все новости