Аналітики продовольчого ринку прогнозують поступове зростання цін на продовольчі товари до кінця 2023 року. Наступного осіннього сезону очікується зростання цін на кілька категорій продуктів харчування. Ця тенденція насамперед пов'язана із подорожчанням різних продуктів харчування.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «uaportal»

Зернові, макаронні вироби та борошно виділено як категорії, ціни на які можуть значно зрости. Наразі немає ознак зниження цін на зернові перед новим урожаєм, та прогнозується подальше зростання вартості зернових. Виробники тримають запаси нового врожаю та отримують вигоду з його вартості. Хоча точний відсоток зростання цін на зернові залишається невизначеним, експерти припускають, що мінімальний рівень може змінюватись від 3% до 9%.

Супермаркет. Фото: скриншот YouTube-видео
Супермаркет. Фото: скриншот YouTube-видео

На цей підвищувальний тренд цін впливає інфляція, що зростає, яка, як очікується, досягне 7-11% до кінця року. Крім того, подорожчання пального змусить сільгоспвиробників підвищувати заробітну плату своїм працівникам, що в свою чергу вплине на кінцеві ціни на продукти харчування. Конфлікт із Російською Федерацією, що триває, також сприяє такому сценарію зростання цін на ринку продуктів харчування.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Все новости

Споживачам в Україні рекомендується бути готовими до цього очікуваного підвищення цін та відповідним чином скоригувати свої бюджети, щоб покрити вищі витрати на продукти харчування.