Незважаючи на війну в Україні і фінансові труднощі, з якими стикаються громадяни, вартість комунальних послуг поступово зростає. За даними Державної служби статистики України, з липня 2022 року до липня 2023 року вартість комунальних послуг збільшилася на 14,7%.

Про це пише «today»

Одним із найбільш значних підвищення стала ціна на електроенергію, яка з червня зросла на 69,7%. Підвищення тарифів на електроенергію стало предметом обговорення в урядових колах та ЗМІ. Інші помітні збільшення включають вивіз сміття (14,3%), утримання та ремонт будинку (10,6%), а також послуги з управління багатоквартирним будинком (2,7%). Вартість послуг водопостачання та водовідведення також незначно збільшилася на 0,8% та 0,7% відповідно.

Счетчик электроэнергии. Фото: скриншот YouTube-видео.
Счетчик электроэнергии. Фото: скриншот YouTube-видео.

Тарифи на газ залишилися без змін через мораторій на підвищення цін, а вартість тепла та гарячої води навіть знизилася на 0,2%.

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Марченко-Гринівецький-Чердинців розпродали землю під час війни: одеська блогер обурилася дивними контрактами

Софія Ротару показала себе вперше за довгі часи: хусточка та без волосся

Все новости

У Міненерго обґрунтували підвищення тарифу на електроенергію у червні тим, що це дозволить більш ефективно ремонтувати енергооб'єкти та краще підготуватися до майбутньої зими. Тим не менш, проблеми, пов'язані з війною, що триває, і ймовірність подальших нападів вплинули на інвестиційні рішення з упором на індивідуальне відновлення, а не на великомасштабне капітальне будівництво.

Очікується, що повне відновлення та модернізація енергосистеми відбудеться після закінчення війни, оскільки це дозволить здійснювати комплексніше планування та інвестиції.