Програма доплат до пенсій за старістю вже рік передбачає додаткові 300 гривень на місяць для пенсіонерів, які досягли 70-річного віку. Однак, не всі особи цього віку матимуть право на отримання цієї додаткової виплати.

Про це пише «obozrevatel»

Однією з основних причин відсутності доплати є наявність пенсії, яка перевищує 10340 грн. У таких випадках не виплачуються «вікові» надбавки, у тому числі виплати у розмірі 400 гривень для осіб віком від 75 років та 500 гривень для осіб віком від 80 років.

Додатково період виплати цієї допомоги триває з 4 по 25 число кожного місяця, але розрахунки за нею здійснюються наприкінці попереднього місяця. В результаті «нові» 70-річні пенсіонери можуть не отримати повної доплати на місяць, коли їм виповнюється 70 років.

Наприклад, якщо пенсіонеру 22 вересня виповниться 70 років, то у вересні він не отримає повної доплати у розмірі 300 грн. Проте у жовтні вони почнуть отримувати додаткову суму у розмірі 300 гривень.

Популярні статті зараз

Микола Томенко про чергову дику історію з Києва: "Про "чесну владу" із простотою Герасима із "Муму"

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Важливо, що якщо пенсія людини у віці 70 років менша за 10 340 гривень, вона обов'язково отримає допомогу у розмірі 300 гривень. Терміни отримання допомоги залежать від дати, коли людина відзначила своє 70-річчя. Це роз'яснення походить від фахівців у цій галузі.