В Україні деякі громадян мають можливість отримати гуманітарну та фінансову допомогу за допомогою різних партнерів, хоча право на це отримають не всі. Представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук надав інформацію про критерії та умови отримання додаткової грошової допомоги пенсіонерам.

Цю новину повідомили на порталі «Факти»

Критерії прийнятності: пенсіонери, які відповідають наступним критеріям, матимуть право на отримання додаткової грошової допомоги із фондів ООН:

Це внутрішньо переміщені особи (ВПО), які проживають у районах, порушених активними чи потенційними бойовими діями.

Розмір їх пенсійних виплат становить менше ніж 3000 гривень на місяць.

Популярні статті зараз

Зеленський немає шансів бути переобраним на наступний термін – екс-нардеп Ігор Мірошниченко

Сергій Яковлєв: мажора блогера підозрюють у смерті молодої дівчини

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Дмитро Білоцерковець знову рветься до тріумфу: хоче повернути собі вплив

Все новости

Жодних додаткових грошових виплат від міжнародних організацій вони не отримували з 1 березня 2023 року.

Виплати: скрін із мережі
Виплати: скрін із мережі

Щоб подати заявку на допомогу, пенсіонери, які мають право на отримання допомоги, можуть скористатися інформаційною платформою edopomoga.gov.ua.

Сума додаткової грошової допомоги розраховуватиметься як різниця між 3000 гривень та пенсійною виплатою, з мінімальним порогом 100 гривень.

Наприклад, якщо пенсіонер отримує пенсію у розмірі 2300 гривень, він має право на доплату у розмірі 700 гривень. Якщо пенсія 2850 гривень, то доплата ООН становитиме 150 гривень.

Програма допомоги спрямована на надання підтримки пенсіонерам, які відповідають зазначеним критеріям та потребують фінансової допомоги через свої обставини, особливо тим, хто проживає в районах, порушених бойовими діями.