Максим Гопка, аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), розповів, що аграрії змогли задовольнити попит населення на гречку ще восени минулого року і навіть збільшили посівні площі на 15%. Сьогодні посіви гречки займають 139,19 тис. га.

Дані відомості надали на сайті «today»

Нині найбільше гречки вирощують у Сумській (12,4% від загальної площі), Хмельницькій (9,5%) та Чернігівській (7,6%) областях.

Нині середня ціна гречки у торгових мережах становить 44,4 грн за кілограм. Це на 53% менше ніж рік тому. Ціна на крупу повернулася до довоєнного рівня. Ще дешевше за гречку можна купити в супермаркетах «Новус» та «Метро» — 38–39 грн/кг.

Гречка: скрін з відео
Гречка: скрін з відео

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Гречка в Україні на сьогоднішній день є однією з найдоступніших круп, адже вона вирощується у нашій країні. У той же час рис стрімко дорожчає і коштуватиме ще дорожче. Це з запровадженням заборони вивезення крупи до Індії, а, як відомо, Індія є основним експортером у світі, причому найдешевшим.

Альтернативою індійському рису може бути крупа з Таїланду або В'єтнаму, але вартість імпортних партій з цих країн на 24% і 16% вища за індійські. Українці споживають не так багато рису, як жителі азіатських країн, тому вони матиму альтернативу у вигляді гречки та інших каш, доступніших за ціною.