Літні громадяни України віком 80 років і старші мають змогу звернутися за додатковою соціальною допомогою. Ця допомога призначена для тих пенсіонерів, яким не вистачає працездатних членів сім'ї для надання підтримки або які потребують постійного стороннього догляду.

Про це повідомляє «reporter»

Розмір виплати цієї допомоги встановлено у розмірі 40% прожиткового мінімуму, який на даний момент становить 837 гривень. Подробиці цієї програми надав Пенсійний фонд України.

Щоб скористатися цією додатковою соціальною допомогою, особи, які мають на це право, повинні звернутися до відділу соціального захисту, розташованого на адресу їх реєстрації або поточного місця проживання. Процес подання заявки включає подання певного пакета документів, у тому числі:

Правильно заповнена анкета.

Популярні статті зараз

Микола Томенко розповів про китайський тест для школярів воюючої України

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

Сергій Яковлєв: мажора блогера підозрюють у смерті молодої дівчини

Паша "Мерседес" заявив, що нікуди не підуть з Лаври попри наказ: "Ми не намірені..."

Все новости

Чинний паспорт.

Національний ідентифікаційний номер.

Офіційна виписка з пенсійного фонду про те, що заявник не отримував допомоги для виходу на пенсію.

Висновок медико-консультативної комісії, що визначає необхідність постійного стороннього догляду. Ця оцінка вважається найважливішим документом заявки.

Надавши ці документи та виконавши вимоги, літні громадяни, які відповідають зазначеним критеріям, можуть претендувати та отримувати додаткову соціальну допомогу, спрямовану на надання підтримки та догляду тим, хто її потребує.